Trump vrea ca preşedinţii SUA să aibă o ”imunitate totală” și compară președinția cu poliția

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, își exprimă dorința de a institui o "imunitate totală" pentru președinții americani, într-un moment în care o Curte de Apel de la Washington examinează cererea sa de imunitate față de posibile urmăriri penale. 

Trump este acuzat că a încercat să răstoarne ilegal rezultatul alegerilor din 2020.

Printr-un mesaj postat pe platforma sa de socializare Truth Social, Trump a susținut că "un președinte al Statelor Unite ar trebui să aibă o imunitate totală, fără de care oriunde s-ar duce nu-și va putea exercita corect atribuțiile". Acest comentariu vine în contextul în care fostul lider se confruntă cu o evaluare a cererii sale de imunitate în fața instanțelor.

În decembrie, o magistrată a respins cererea sa de imunitate, stabilind că niciun text de lege nu-i acordă unui fost președinte protecție împotriva urmăririlor penale. În replică, Trump a făcut apel, iar avocatul său a argumentat că a permite urmărirea penală a unui fost președinte pentru acte oficiale ar deschide "o cutie a Pandorei după care această țară nu și-ar mai reveni niciodată".

În discuțiile de la Curtea de Apel din Washington, judecătorii s-au arătat sceptici față de cererea de imunitate. În ciuda contestațiilor, Trump a comparat biroul prezidențial cu acela al unui polițist, afirmând că, similar cu activitatea poliției, nu poți împiedica președintele să-și facă treaba pentru a preveni crimele, chiar dacă există riscul unui "polițist hoț" sau a unei "oi negre".

Dacă instanța decide împotriva lui Trump, acesta ar putea apela la Curtea Supremă a Statelor Unite pentru a-și susține cererea de imunitate. În timp ce procesul se desfășoară, Trump își exprimă speranța că va obține o hotărâre favorabilă privind imunitatea prezidențială pe care o solicită.

Tucker Carlson ar putea fi vicepreședintele lui Donald Trump

Donald Trump Jr. a declarat că tatăl său l-ar putea alege pe Tucker Carlson pentru a fi partenerul care să ocupe funcția de vicepreședinte, dacă fostul președinte va câștiga nominalizarea republicană din 2024. 

Don Jr. a spus că fostul prezentator Fox News este de acord cu tatăl său în "toate" și ar fi "cu siguranță un candidat" pentru a fi ales drept vicepreședinte. 

"Don, tatăl tău vorbește serios despre Tucker Carlson? Sunt serioase aceste zvonuri?", a întrebat joi dimineață prezentatorul Rob Finnerty la emisiunea Wake Up America de la Newsmax.

"E clar că ar fi pe masă, nu? Vreau să spun că sunt foarte prietenoși, cred că sunt de acord cu aproape toate aceste lucruri. Mi-ar plăcea să văd că se întâmplă asta. Ar fi cu siguranță un concurent", a spus fiul cel mare al fostului președinte, adăugând că Trump și Carlson sunt de acord asupra "opririi războiului fără sfârșit".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel