Trupul neînsufleţit al lui Nicu Covaci, depus la Filarmonica din Timişoara

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Trupul neînsufleţit al lui Nicu Covaci, liderul legendar al formaţiei Phoenix, a fost depus marţi în holul Filarmonicii „Banatul” din Timişoara. 

Sicriul alb al artistului este înconjurat de versurile „Invocaţie” de Şerban Foarţă şi Andrei Ujică, extrase de pe albumul „Cantafabule”. Membrii formaţiei Phoenix au anunţat că lucrează la o melodie dedicată lui Nicu Covaci şi că pregătesc lansarea unui nou album. Alături de sicriul artistului se află două chitare şi mai multe fotografii din concertele sale.

„Fie să renască numai cel ce har
Are de-a renaşte, curăţit prin jar,
Din cenuşa-i proprie şi din propriu-i scrum,
Astăzi ca şi mâine, pururi şi acum”, sunt versurile scrise pe sicriul artistului.

Ultimul omagiu adus lui Nicu Covaci

Publicul poate aduce un ultim omagiu lui Nicu Covaci marţi între orele 11:00 şi 20:00 şi miercuri între 9:00 şi 17:00. Accesul va fi permis pentru maximum 100 de persoane simultan, iar cei care vor să îşi ia rămas bun sunt rugaţi să vină doar cu o floare, fără lumânări sau coroane. Motocicliştii şi personalităţile aduc un ultim omagiu.

Marţi seara, motocicliştii din Timişoara se vor aduna în faţa Filarmonicii pentru a-l omagia pe Nicu Covaci. De asemenea, Mircea Baniciu şi Ovidiu Lipan Ţăndărică au sosit la Timişoara pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului lor coleg.

Ceremonia de înmormântare

Ceremonia de înmormântare va avea loc joi, într-un cadru privat, conform dorinţei familiei şi a apropiaţilor. Deşi Nicu Covaci şi-a dorit să fie incinerat, situaţia juridică complicată a dus la decizia de a fi înmormântat conform tradiţiei creştin-ortodoxe.

Membrii formaţiei Phoenix au afirmat că vor continua proiectul formaţiei, aşa cum a dorit Nicu Covaci. Aceştia au anunţat şi lansarea unui nou album, inspirat de viaţa liderului lor. „Ultima dorinţă a lui Nicu Covaci a fost să continuăm. Ne-a spus clar, verde în faţă, acum câteva luni: 'Eu nu am muncit 62 de ani pentru ca asta să se termine'”, au declarat membrii Phoenix.

Nouă piesă dedicată lui Nicu Covaci

În timpul tratamentului lui Nicu Covaci, membrii formaţiei au început să lucreze la o piesă dedicată lui, intitulată „Nemuritorul”. Răzvan Voncu, colaborator la albumul „Baba Novac” din 2005, a fost implicat în crearea libretei care va expune viaţa lui Nicu Covaci în cadrul Phoenix. „Aşteptăm acum rezultatele”, au precizat aceştia.

Formaţia Phoenix, cunoscută pentru contribuţia sa remarcabilă la muzica românească, promite să continue moştenirea lăsată de Nicu Covaci prin noi creaţii muzicale şi proiecte viitoare.

Liderul legendarei formații rock a murit pe 3 aprilie 2024, la vârsta de 76 de ani. Cauza decesului nu a fost făcută publică în detaliu, dar se știe că muzicianul avea probleme de sănătate de ceva timp. Moartea sa a lăsat un gol imens în inima comunității muzicale și a fanilor săi din întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel