Natura ne oferă mereu soluții pentru diferite afecțiuni. Zeci de plante medicinale sunt folosite în remedii și tratamente naturale.
Iată câteva plante utile pe care trebuie să le ai în casă: te vor salva mereu, când vei avea nevoie de ajutor.
Cimbrul este bun pentru insomnie și digestie. Planta are proprietăți antibacteriene și medicinale, fiind recomandată și pentru întărirea imunității. De asemenea, cimbrul ajută persoanele care au tulburări de somn și digestive. Cimbrul este util și celor care vor să urmeze o detoxifiere a organismului.
Cimbrul crește lent, deoarece este o plantă perenă. Are nevoie de sol ușor și uscat. Îl poți crește din semințe sau poți cumpăra răsaduri în diferite stadii de creștere. Asigură-te că ghiveciul în care va crește este suficient de mare.
Cimbrul are rădăcini luxuriante și frunze suculente. Poți cumpăra diferite tipuri de plante, dar cimbrul argintiu miroase cel mai frumos. Când gătești, poți adăuga cimbru la friptură, în supe și salate.
Plante de interior, ușor de întreținut: pot fi ținute în dormitor sau sufragerie
Menta combate stresul și diareea. Deși menta este adesea folosită în bucate pentru aroma sa, medicii consideră că această plantă este potrivită și pentru vindecarea unor afecțiuni. Ceaiul de mentă este calmant, reduce vărsăturile, greața și diareea. De asemenea, ceaiul de mentă combate stresul și ameliorează durerile musculare. Menta are un puternic efect antibacterian.
Menta poate fi cultivată pe pervaz, dar, fiind o plantă sălbatică, vei avea nevoie de un ghiveci mare, pentru ca rădăcinile să aibă suficient spațiu. Dacă plantezi menta într-un ghiveci înghesuit, planta se va ofili în curând.
Menta poate fi cultivată din semințe, iar când se încălzește, trebuie mutată în grădină. În timpul verii, menta va crește atât de mult încât vei putea usca cantitatea necesară pentru iarnă.
Hrăniți florile de interior cu iaurt: doar grădinarii cu experiență cunosc acest secret
Rozmarinul este mai bun decât cafeaua. Planta redă energia, îmbunătățește concentrarea, memoria și fluxul de oxigen către creier. Rozmarinul este considerat un energizant mai bun decât băuturile cu cofeină. Când cultivi rozmarin acasă, nu uita să recoltezi frunzele înainte de înflorire. În caz contrar, frunzele vor fi amare.
Rozmarinul nu se teme de frig, dar preferă căldura. Planta este nepretențioasă, nu are nevoie de multă apă. În același timp, rozmarinul are nevoie de suficientă lumină.
Nu mai aruncați zațul de cafea: valorează cât aurul pentru plante
Aloe este bună pentru frumusețe și împotriva arsurilor. Planta este utilizată în mod activ în medicina populară pentru tratamentul arsurilor și a tăieturilor. Vara, aloe este potrivită pentru reducerea reacțiilor alergice, cauzate de mușcăturile de insecte. Sucul plantei, asemănător jeleului, este folosit și în produsele cosmetice, iar iarna puteți face o băutură împotriva tusei. Reține că aloe dobândește proprietăți vindecătoare abia după cinci ani.
Pentru ca aloe să trăiască bine acasă, trebuie să urmezi câteva reguli simple. În primul rând, trebuie să plantezi planta într-un ghiveci mare.În al doilea rând, nu uita că aloe se udă mai rar, iar solul în care crește trebuie să fie jumătate pământ și jumătate nisip.
Majoritatea gospodinelor au în casă ghivece cu flori, care le încântă cu frumusețea lor și parfumează locuințele. În plus, dacă înfloresc mereu, plantele la ghiveci sunt o mândrie pentru gospodine.
Dacă plantele sunt îngrijite corect, casa va avea întotdeauna o aromă incredibilă. Cu toate acestea, dacă nu au suficientă hrană, plantele de interior se îmbolnăvesc și se ofilesc. Cel mai ușor este să cumpărați îngrășăminte în florării. Dar există modalități mai bune și mai naturale pentru a hrăni rapid și eficient plantele.
Puteți prepara în casă un îngrășământ util pentru plantele la ghiveci. Vorbim despre sfecla roșie, mai exact despre apa în care ați fiert această legumă.
Decoctul de sfeclă roșie va reînvia instantaneu plantele slabe și ofilite. Este întotdeauna util să hrăniți florile cu apă de sfeclă roșie. Soluția are o compoziție minerală puternică și conține oligoelemente benefice plantelor.
Nu folosiți apa imediat după fierberea sfeclei. După răcire, decoctul trebuie amestecat cu apă curată în proporție de 1:1. Udați apoi plantele. Un astfel de îngrășământ poate fi preparat nu doar din sfeclă, ci și din alte legume. Plantele pot fi udate cu decoctul preparat o dată la 7 zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu