Tudor Chirilă susține că Diana Șoșoacă e orbită de ”beția de putere” și nu vede adevăratul paradox: E foarte mișto

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Actorul Tudor Chirilă a vorbit despre cazul Dianei Șoșoacă, exclusă din cursa pentru alegerile prezidențiale.

VEZI ȘI: Șoșoacă, după pierderea candidaturii la Cotroceni, penalizată de Parlamentul European. Bogdan Chirieac: Nu mai trebuie să candideze la nicio funcție publică

Tudor Chirilă intervine din nou în lumea politică. Actorul a comentat de această dată scandalul legat de retragerea din cursa pentru alegerile prezidențiale a Dianei Șoșoacă, în urma unei decizii a Curții Constituționale a României. 

"Avem această situație în care un candidat la președenție - extremist, de altfel un candidat care alimentează retorica lui Putin, aici e paradoxul că această doamnă Diana Șoșoacă, care susține narativul rusesc și toată această filosofie pro-rusă și anti-europeană este bătută cu armele rusești. Asta e foarte mișto, ea e bătută cu arme rusești, adică e bătută exact de felul în care o instituție a statului este aservită unui scop și un act nedemocratic, cel puțin nedemocratic, se întoarce împotriva unui om cu o retorică nedemocratică. Despre asta este vorba. Cumva este un paradox pe care nu sunt sigur dacă doamna îl realizează în beția de putere care probabil că o caracterizează, dar totuși ce ne interesează pe ăia care vrem să trăim într-o țară care măcar mimează intenția de a deveni mai democratică este faptul că o instituție a statului este aservită unui interes. (...)

Nu vorbim despre nimic serios, nu vorbim despre campania electorală la alegerile parlamentare, candidații la alegerile prezidențiale nu au site-uri, nu există program politic, nu există intenții politice, nu există intenții reale, există un pin pong din ăsta de atitudine de tip tabloid între toți candidații. (...) Nimeni nu vorbește despre ce ar face el, despre ce ar trebui să însemne cu adevărat președintele României. Mai mult decât atât, ne interesează foarte mult ce se va întâmpla la alegerile parlamentare că de fapt vorbindu-se atât de mult despre prezidențiale trece în planul doi un element mult mai important și asta este iarăși o mare problemă", a declarat Tudor Chirilă într-un video postat pe pagina sa de Facebook.

Detalii despre cazul Șoșoacă

Reamintim că Diana Șoșoacă a fost retrasă din cursa pentru alegerile la prezidențiale după ce Curtea Constituţională a României a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024.

Ulterior, Diana Șoșoacă și-a depus din nou candidatura la Biroul Electoral Central, iar duminică a venit și răspunsul BEC, care a dat un vot negativ. Șoșoacă are la dispoziție 24 de ore să atace decizia BEC la Curtea Constituțională.

Luni, CCR a publicat motivarea, iar potrivit acesteia, înregistrarea candidaturii Dianei Șoșoacă încalcă unele condiții de eligibilitate, cu referire la "valorile democrației, la statul de drept, la respectarea Constituției corelate cu garanția politico-militară a acestora, respectiv apartenența României la UE și NATO". Ulterior, Diana Șoșoacă s-a plâns fața Parlamentului European de decizia CCR, acuzând că hotărârea a fost luată pentru că "a luptat împotriva botniței din pandemie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel