Tudor Chirilă a vorbit despre "măcelărirea justiției" de către coaliția de guvernare PSD-ALDE.
"Este Săptămâna Mare. Un timp pentru reculegere și introspecție. Îmi propusesem să nu postez. Doar că nu cred că ei se sinchisesc în vreun fel de repaosul spiritual ca să se oprească din acapararea României. Mă refer la legile justiției care în curând vor merge la promulgare. Lumea e confuză și nimeni nu mai înțelege ce se întâmplă.
[citeste si]
Pentru mine e limpede că singurul scop al "programului de guvernare" este măcelărirea justiției de o manieră care să-i pună pe ei la adăpost și, mai ales, să le permită să continue să facă ce știu ei mai bine: deturnarea banilor noștri către buzunarele lor.
Efectele modificărilor legilor justiției
În Săptămâna Mare ei nu vor lua pauză. Se vor închina la icoane cu gândul la arginți. Așa că am zis să îmi fac datoria față de mine și să mă documentez. Am luat legătura cu un judecător care a fost dispus să redacteze un document pe înțelesul tuturor și care s-ar putea numi simplu: efectele devastatoare ale modificărilor legilor justiției. O să se găsească repede unii care să spună "ce mai vrei, au fost depuse amendamente și CCR a revnit cu sugestiile de modificare". De acord, doar că CCR se ocupă de ceea ce este legal și constituțional, nu de ceea ce este și moral. Vă rog să citiți documentul de mai jos și să dați mai departe dacă considerați că este cazul. Singura noastră armă e informarea. A lor e dezinformarea. Și ei au un arsenal. Am simțit-o pe pielea mea", a scris Tudor Chirilă pe Facebook.
"Adevăratele efecte ale legilor justiției:
1. De ce se insista cu infiintarea unei Sectii specializate de anchetare a magistratilor?
Nu pentru a se eficientiza cercetarea penală în cauzele în care sunt aduse acuzații penale magistraților, ci pentru că se doreşte crearea unei unități, care ar putea fi folosită punctual împotriva unui judecător sau procuror „incomod". Să ne amintim că şi în privinţa SIPA s-a susţinut că a fost creată pentru "protecţia magistraţilor", însă, în fapt, a fost structură de spionaj, stocând informaţii despre viaţa privată a magistraţilor, cu scopul de a fi utilizate împotriva acestora. De asemenea, secția specială ar putea prelua toate cauzele de corupție care implica magistrati. E usor sa faci o plangere penala unui magistrat in orice dosar in care este cercetat pentru coruptie un politician si dosarul va merge la sectia speciala. Practic, DNA va fi slabit major.
2. Dispozitia referitoare la obligația magistraților ca, în exercitarea atribuțiilor, să se abțină de la manifestarea sau exprimarea defăimătoare, în orice mod, la adresa celorlalte puteri ale statului - legislativă și executivă – reprezintă o formă de reducere la tăcere a corpului magistraţilor. Termenul de "defăimare" presupune atâtea sensuri în Dicționarul explicativ al limbii române încât, în plan juridic, este un concept imprevizibil și imprecis definit, ceea ce va permite legislativului şi executivului să formuleze sesizări împotriva unui magistrat care, în exercitarea atribuţiilor, face aprecieri asupra conduitei unei autorități a statului. Spre exemplu, într-o hotărâre judecătorească sau într-un act de urmărire penală judecătorul sau procurorul face aprecieri asupra conduitei nelegale, ilicite sau abuzive a unei autorități sau a unui reprezentant al acesteia. Teama de sancțiuni poate avea un efect descurajator pentru judecători în a-și exprima punctele de vedere cu privire la alte instituții publice sau politici publice. Un magistrat temător nu este un magistrat independent", a mai scris cântărețul pe blogul său.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News