Deputatul PC dr.Tudor Ciuhodaru cataloghează proiectul de act normativ guvernamental care prevede scăderea la nivel de contravenţie a refuzului de a acorda asistenţă medicală de urgenţă unui pacient aflat în stare critică drept o aberaţie legislativă.
Medicul deputat Tudor Ciuhodaru, care a fost primul care a cerut sancţionarea corespunzătoare a celor care nu-şi fac treaba în sistemul medical prin intermediul unui proiect legislativ privind malpraxisul, consideră că adevăratele probleme din sistemul medical rămân subfinanţarea, deficitul de personal, proasta organizare şi politizarea excesivă.
Deputatul PC consideră că prima amendă ar trebui dată chiar Ministerului Sănătăţii pentru desfiinţarea sistemului de urgenţă fără a pune nimic în loc.
Până când aceste lucruri nu sunt rezolvate, aceste acte normative pompieristice sunt făcute doar pentru a da iluzia că ministerul se preocupă de sănătatea românilor. Sunt primul care a cerut luarea de măsuri în cazul celor care refuză efectuarea unui act medical la un pacient în stare critică printr-un proiect legislativ privind malpraxisul. Introducerea acestui act normativ creează premisa abuzului în serviciu, adică scade gravitatea refuzului acordării asistenţei medicale de la infracţiune la contravenţie. Este cumva o încurajare a decimării populaţiei României? Un îndemn la 'Lăsaţi-i să moară că, în cel mai rău caz, vă amendăm!' Pentru a fi completă, această aberaţie legislativă consideră doar contravenţie moartea unui om, conform unui comunicat transmis redacției de Tudor Ciuhodaru.
Vicepreşedintele PC apreciază totodată că recentul proiect de ordin care sancţionează 'cu mânie proletară' cu amenzi de mii de lei puţinii medici care mai lucrează încă în două specialităţi extrem de dificile, urgenţa şi terapia intensivă, este doar o nouă dovadă de cinism.
Puţini, agresaţi zilnic, făcând şi munca portarului şi a brancardierului inexistent, prost plătiţi, suprasolicitaţi, lucrând în condiţii pe care colegii lor europeni nici nu şi le pot imagina, aceştia sunt puşi să deconteze incompetenţa sistemului. Pe de altă parte, remarcăm dubla măsura guvernamentală atunci când vorbim de deficienţele din sistemul sanitar. Morţii sunt vinovaţi atunci când lucrul acesta se datorează desfiinţării de spitale şi blocării posturilor în sistemul medical, iar puţinii kamikaze care refuză încă să plece din această ţară sunt amendaţi pentru organizarea defectuasă a sistemului. Giuleşti, Codlea, Vâlcea şi Constanţa sunt doar câteva dintre cimitirele inaugurate de politicile guvernamentale în domeniul sănătăţii. Adevăraţii vinovaţi pentru cele 60.000 de morţi evitabile anuale din România stau comod în scaunele ministeriale, opinează parlamentarul ieşean.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News