Tudorel Toader a afirmat că Horodniceanu a fost întrebat în cadrul interviului pentru şefia DIICOT despre problema achitărilor.
Problema achitărilor sau limitele libertăţii de exprimare ale magistraţilor s-au numărat printre temele abordate în cadrul interviului pe care procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, l-a susţinut vineri pentru un nou mandat în fruntea Direcţiei, a precizat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.
Al doilea candidat a fost Oliver-Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.
"Interviul a durat câte o oră pentru fiecare candidat. Au fost abordate probleme punctuale. Spre exemplu, domnul Horodniceanu a fost întrebat, printre altele, despre: problema achitărilor (cauze şi remedii), problema termenului rezonabil de finalizare a urmăririi penale (în condiţiile în care de 11 ani un dosar nu este încă finalizat) sau despre limitele libertăţii de exprimare ale magistraţilor", a scris Toader pe Facebook.
Ministrul a arătat că din Comisia de interviu au făcut parte cinci membri, respectiv el şi patru secretari de stat din Ministerul Justiţiei.
Toader a amintit că luni va fi definitivată procedura la Ministerul Justiţiei.
Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu