Tudose, discuţii cu preşedintele Comitetului Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz

Obiectivele politicii de coeziune se suprapun perfect cu interesele de dezvoltare ale României, a afirmat prim-ministrul Mihai Tudose, vineri, la întâlnirea avută cu preşedintele Comitetului Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Tudose a primit vineri, la Palatul Victoria, o delegaţie condusă de Karl-Heinz Lambertz. La întrevedere au participat şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi consilierii de stat Felix Rache şi Florin Vodiţă.

Mesajul transmis oficialilor CoR a fost axat pe importanţa politicii europene de coeziune pentru România şi pe atingerea ţintelor pe care Guvernul şi le-a propus pentru atragerea de fonduri prin programele de finanţare pentru dezvoltare regională şi coeziune, se precizează în comunicat.

România este prima ţară pe care Karl-Heinz Lambertz o vizitează în calitate de preşedinte al Comitetului Regiunilor, iar acest lucru a fost apreciat drept un semnal important pentru ţara noastră de către premierul Tudose.

'Obiectivele Comitetului Regiunilor se suprapun perfect cu interesele de dezvoltare ale României prin politica de coeziune a Uniunii Europene. Vă asigur că România va fi şi în continuare un partener stabil şi serios, iar eforturile noastre vor continua în direcţia utilizării eficiente a fondurilor alocate de la bugetul Uniunii Europene', a declarat şeful Guvernului, citat în comunicat.

Totodată, premierul Tudose şi ministrul Negrescu au punctat paşii pe care România i-a înregistrat în materie de atragere a fondurilor europene, exprimându-şi susţinerea faţă de ideea unei alianţe pentru coeziune cu statele membre ale UE, iniţiată de Comitetul Regiunilor.

De asemenea, în perspectiva primului mandat al României la preşedinţia Consiliului UE, din primul semestru al anului 2019, Tudose şi Negrescu au pus accent pe faptul că ţara noastră abordează încă din prezent, cu responsabilitate, sarcina care îi va reveni în calitate de preşedinte al Consiliului, când o atribuţie importantă va fi gestionarea politicii de coeziune. În cadrul întâlnirii s-a discutat şi despre importanţa politicii de coeziune în contextul unor provocări majore cu care se confruntă în prezent Europa, precum fenomenul migraţiei şi chestiunile de securitate, dar şi despre necesitatea unei corelări a prevederilor Pactului de stabilitate cu nevoile de dezvoltare şi de investiţii majore ale regiunilor. Un alt subiect abordat a vizat necesitatea unei implicări mai mari a administraţiilor locale în dezvoltarea economică a regiunilor Europei, se mai arată în comunicat.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel