Tulcea: 17 edituri participă la Festivalul de carte Danubius

Un număr de 17 edituri vor participa la Festivalul de carte Danubius, care se va deschide joi, la ora 15,00, în Piaţa Tricolorului din municipiul Tulcea.

"Este dificil să concurezi cu BookFest, dar am reuşit să convingem editurile să fie prezente la târgul din Tulcea. Practic, vom avea în centrul oraşului 17 edituri în 12 standuri", a declarat reprezentanta Bibliotecii Judeţene "Panait Cerna", Elena Ghionu.

Deschiderea celei de-a doua ediţii a Festivalului de carte Danubius va fi urmată de mai multe evenimente, printre care lansarea celei de-a III-a ediţii a proiectului "Adoptă o pictură!", conferinţa "Cartea într-o lume fără cărţi" susţinută de preotul Constantin Necula şi recitalul trupei Fără Zahăr.

Vineri, la ora 16,00, la Muzeul de Artă va avea loc deschiderea Bienalei internaţionale de pictură "Alexandru Ciucurencu".

"La această primă ediţie a bienalei de pictură ne bucurăm de sprijinul membrilor Uniunii Artiştilor Plastici din România. Pe simezele muzeului vor fi prezentate aproape 70 de lucrări care îşi aşteaptă publicul până luna viitoare", a menţionat preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Aegyssus, Paul Tocanie.

În aceeaşi zi, Casa Avramide va găzdui, începând cu ora 17,30, recitaluri, o întâlnire cu scriitorul Ştefan Caraman şi lansarea cărţii "Răzvrătiţii", de Cristina Nemerovschi.

Sâmbătă, Festivalul de carte Danubius va continua, de la ora 12,00, cu un atelier de scriere sub presiune, coordonat de jurnalistul Patrick Andre de Hillerin, o întâlnire cu scriitorii dobrogeni, ziua urmând să se încheie cu o întâlnire cu publicistul Mircea Dinescu.

În ultima zi a festivalului, organizatorii invită publicul la o întâlnire cu scriitorul şi publicistul Stelian Tănase, evenimentul urmând să se încheie cu un recital susţinut de Maria Răducanu.

Cea de-a doua ediţie a Festivalului de carte Danubius este organizată de Asociaţia Aegyssus, în parteneriat cu Institutul de cercetări Eco-Muzeale, Consiliul Judeţean, Biblioteca "Panait Cerna", Direcţia Judeţeană de Cultură, Centrul Cultural "Jean Bart" şi Asociaţia "Câinele Enot", cu susţinerea financiară a Primăriei Tulcea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel