Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a început procedura de reînnoire a Diplomei Europei pentru Arii Protejate acordată pentru prima dată Deltei în anul 2000, se arată într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.
În cadrul acestei proceduri, un expert desemnat de Consiliul Europei, Robert Brunner, vizitează până la finele săptămânii Delta Dunării, unde va avea întâlniri cu personalul ARBDD şi factorii interesaţi de această regiune.
"Am venit pentru a purta o discuţie deschisă cu dumneavoastră şi a pregăti un raport complet care să influenţeze pozitiv decizia Consiliului Europei. În următoarele două luni, voi înainta un raport ce va fi analizat la începutul anului viitor de un grup de specialişti şi care apoi va fi transmis la Consiliul de miniştri care va lua decizia finală", a afirmat Brunner, potrivit sursei citate.
Expertul desemnat de Consiliul Europei va evalua, printre altele, modul în care zona protejată a fost conservată, măsurile de protecţie aplicate şi eficienţa acestora, precum şi modul în care au fost îndeplinite recomandările făcute de Consiliul de miniştri la reînnoirea diplomei.
Delta Dunării a primit pentru prima dată în anul 2000 Diploma Europei pentru Arii Protejate, pentru o perioadă de cinci ani. Această distincţie a fost reînnoită în anul 2005 pentru încă cinci ani şi în anul 2010 pentru încă zece ani. Diploma se acordă sub patronajul Consiliului Europei, în cadrul Convenţiei privind conservarea vieţii sălbatice şi a habitatelor naturale în Europa, Convenţia Berna.
Înfiinţată în anul 1990, ARBDD are drept obiectiv instituirea unui regim special de administrare a patrimoniului natural din domeniul public de interes naţional al Rezervaţiei, cu scopul protejării sale şi al refacerii habitatelor degradate, în corelaţie cu activităţile economice ale populaţiei locale sau din zonele limitrofe, potrivit comunicatului Administraţiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu