Municipiul Tulcea se va transforma într-o destinaţie turistică după modernizarea falezei Dunării şi dacă va găzdui mai multe evenimente în extrasezon, în prezent fiind mai mult tranzitat de către turiştii care se îndreaptă spre alte destinaţii, susţine Asociaţia de Management a Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD).
"Oraşului Tulcea îi lipsesc poate evenimentele de o mai mare anvergură, gen Neversea. Tulcea va deveni atractivă, dacă vom relua evenimentele mari de genul Raliului Deltei care în fiecare primăvară atrăgea mii de turişti. Sperăm însă să-l readucem în inimile tulcenilor. Oraşul are nevoie de o faleză frumoasă, inclusiv pentru turiştii străini care coboară de pe navele de croazieră", a declarat, pentru Agerpres, reprezentanta AMDTDD, Corina Davidov.
În opinia ei, cei aproape 50.000 de turişti străini care vin anual în judeţul Tulcea cu navele de croazieră fluvială pot constitui o sursă de venit pentru micile afaceri care se vor desfăşura pe viitoarea faleză.
"Faleza trebuie să fie plină de cafenele şi restaurante unde turiştii să poată găsi preparatele tradiţionale", a mai spus Davidov.
La rândul lui, reprezentantul unui hotel din municipiu, George Pânzaru, a afirmat că în general turiştii care ajung în Tulcea stau doar o singură noapte.
"A fost un an bun pentru turism, dar s-a simţit o oarecare scădere faţă de anul trecut. Turiştii au preferat să meargă la Murighiol, Mahmudia şi în Deltă. Dacă s-au oprit la Tulcea, au stat o noapte, apoi au mers în excursie şi au plecat în localităţile din Deltă", a afirmat Pânzaru.
El a mai spus că un număr mai mare de evenimente, mai ales în extrasezon, ar susţine dezvoltarea fenomenului turistic în oraş.
"În extrasezon, ar mai fi loc pe lângă turismul de business şi ar fi bine dacă s-ar mai organiza activităţi care să atragă turişti", a menţionat reprezentantul hotelului din Tulcea.
În urmă cu mai mulţi ani, preşedintele Asociaţiei de Ecoturism din România, Andrei Blumer, declara că oraşul Tulcea este cel mai mare perdant al turismului din Delta Dunării, în condiţiile în care vizitatorii nu se opresc decât cel mult o singură noapte în municipiul reşedinţă de judeţ.
Faleza Dunării, una dintre cele două zone importante de agrement din municipiul Tulcea, a fost deţinută, din 1991 până în anul 2017, de APDM Galaţi, Primăria municipiului Tulcea şi CJ Tulcea. De-a lungul timpului, oficialităţile tulcene au criticat compania gălăţeană din cauză că nu întreţine zona, iar operatorii portuari s-au plâns de nenumărate ori din cauza tarifelor şi a serviciilor practicate de compania portuară.
În momentul de faţă, zona aparţine Consiliului Judeţean. Conducerea instituţiei publice semnat în luna mai a acestui an contractul de finanţare a proiectului de modernizare a falezei, însă lucrările nu au început până acum.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News