Pompierii au intervenit aproape şase ore pentru stingerea unui incendiu de vegetație, în Tulcea

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)

Intervenție de șase ore a pompierilor din Tulcea, în urma unui incendiu de vegetație pornit de la un aproape 1.200 de snopi de stuf.

 

Pompierii tulceni au intervenit, miercuri, aproape şase ore pentru stingerea unui incendiu apărut la aproape 1.200 de snopi de stuf, din cauza unei scântei apărute de la un motofierăstrău, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Pentru stingerea incendiului apărut în oraşul Măcin, au intervenit trei echipaje de pompieri, cu trei autospeciale, la sosirea acestora sinistrul manifestându-se cu flacără deschisă şi cu degajări mari de fum la aproximativ 1.200 de snopi de stuf, o semiremorcă şi un utilaj de recoltat stuf, cu posibilitatea de extindere la alte obiective de interes din apropiere.

'Deoarece incendiul a avut loc în apropierea unei piscine, cu sprijinul proprietarului, pompierii au folosit motopompe pentru alimentarea autospecialelor cu apă. Focul a fost localizat şi lichidat în timp operativ, înainte ca acesta să provoace pagube însemnate. Intervenţia a durat aproximativ şase ore.

Efortul depus de pompieri a fost considerabil, deoarece stuful este un material uşor inflamabil, iar riscul ca focul să se propage cu repeziciune la clădirile şi utilajele aflate în zonă era ridicat', a precizat ISU Delta.

Potrivit sursei, incendiul ar fi pornit de la o scânteie mecanică provenită de la un motofierăstrău electric, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel