Cele şapte unităţi şcolare din judeţul Tulcea care nu au autorizaţii de securitate în caz de incendiu sunt într-o fază avansată de obţinere a acestor documente, a declarat luni, pentru Agerpres, prefectul Lucian Furdui, după o videoconferinţă cu autorităţile centrale pe tema pregătirilor noului an şcolar.
"Din cele 142 de unităţi şcolare din judeţ, şapte nu au autorizaţii de securitate în caz de incendiu, dar sunt într-o fază avansată de obţinere a lor, ceea ce este un lucru îmbucurător", a menţionat prefectul Furdui.
Din punctul de vedere al autorizaţiilor de sănătate publică, 12 unităţi nu au obţinut acest document, potrivit sursei citate.
"Trei dintre ele nu au reţele de apă potabilă. Două dintre ele au puţuri, iar cealaltă asigură apa printr-un furnizor de apă îmbuteliată. Cinci unităţi sunt în reabilitare, iar în cazul celorlalte patru se fac verificări pentru a vedea ce se întâmplă cu ele", a mai spus prefectul judeţului.
Una din unităţile de învăţământ care se află într-o fază avansată de obţinere a autorizaţiei de securitate în caz de incendiu este Şcoala generală nr. 10 din municipiul Tulcea, care a început demersurile pentru obţinerea documentului încă de anul trecut.
Potrivit reprezentantului societăţii care execută această lucrare, Eugen Paraschiv, autorizaţia pentru începerea lucrărilor a fost obţinută în luna mai a acestui an.
"Săptămâna aceasta, vom termina scara de incendiu, iar toate lucrările se vor încheia până la începerea noului an şcolar. Cea mai dificilă parte a lucrărilor a fost realizarea fundaţiei. Nivelul pânzei freatice este foarte ridicat şi a trebuit să consolidăm cu piatră foarte mare, să turnăm două straturi de beton şi apoi să punem umplutură cu piatră şi placa de beton", a menţionat Paraschiv.
În cazul Colegiului economic Delta Dunării, pregătirile pentru noul an şcolar se suprapun cu cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, potrivit directorul unităţii, Liviu Lucan.
"Pregătirile pentru noul an şcolar sunt pe ultima sută de metri. În acelaşi timp, suntem şi singurul centru de examen pentru Bacalaureat sesiunea a doua, cu un număr foarte mare de candidaţi. Cele două elemente interferează, ne creează probleme, dar sperăm să le rezolvăm eficient pe ambele", a precizat Lucan.
Colegiul economic Delta Dunării va derula în acest an două proiecte în valoare totală de 10 milioane de euro, care vor face din instituţia de învăţământ din municipiu una dintre cele mai moderne din ţară, a mai spus directorul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu