Tulpina Delta Covid-19, în România. Primul caz la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Pacientul este la Terapie Intensivă

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2 a fost confirmată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Pacientul este în stare gravă. 

Alegeri prezidentiale 2024

Un bărbat din municipiul Paşcani se află la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi, după ce analizele de laborator au confirmat că acesta este infectat cu tulpina Delta a noului coronavirus, scrie Agerpres. 

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu, a declarat că bărbatul din Paşcani nu este vaccinat şi că în prezent este internat în stare gravă la Terapie Intensivă.

"El ar fi luat contact cu mai multe persoane din aceeaşi familie. Direcţia de Sănătate Publică a efectuat imediat o anchetă epidemiologică, au identificat toţi contacţii, iar focarul a fost ţinut sub control. (...) Pacientul nu era vaccinat, a dezvoltat o formă severă de COVID-19, dar, datorită îngrijirii primite în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase în Terapie Intensivă cu ajutorul unei echipe interdisciplinare, evoluţia pacientului este una favorabilă. Urmează ca în scurt timp să fie externat din Terapie Intensivă", a declarat Florin Roşu.

Valeriu Gheorghiță: Un caz pozitiv de infecţie cu varianta Delta poate genera 6-7 cazuri secundare

Un caz pozitiv de infecţie cu varianta Delta poate genera până la 6-7 cazuri secundare de boală, în condiţiile în care un caz de infectare cu varianta Alfa (britanică) poate genera 3-4 cazuri secundare, iar infecţia cu tulpina iniţială din Wuhan poate genera circa două cazuri secundare de COVID-19, a declarat preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, mai scrie Agerpres. 

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, Gheorghiţă a arătat că varianta Delta "se leagă foarte uşor de receptori", se multiplică "într-o cantitate mult mai mare" şi, prin urmare, cantitatea de virus din secreţiile respiratorii este mai crescută.

"Practic, acel factor bazal de reproducere a cazurilor în cazul variantei Delta, comparativ cu varianta Alfa şi varianta iniţială din Wuhan, este mult mai mare. Un caz pozitiv de infecţie cu varianta Delta poate să genereze până la 6-7 cazuri secundare de boală, după cum un caz de infectare cu varianta Alfa, cu tulpina britanică, care în momentul acesta este dominantă, poate să genereze circa 3-4 cazuri secundare, iar infecţia cu tulpina iniţială din Wuhan genera circa două cazuri secundare de boală", a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel