Mihail Lala, directorul OK Medical, spune cât de contagioase sunt noile tulpini de COVID-19, dar şi ce face diferenţa în cazul celor care se infectează cu aceste tulpini, cu privire la simptome.
"În teoria nouă, se susţine că aceste variante mutante sunt mai puţin agresive în ceea ce priveşte simptomatologia şi riscul de deces. Tind să cred că cel puţin tulpina britanică şi cea din Africa de Sud sunt mult mai contagioase, dar au un efect mult mai redus asupra sistemului imunitar.
Contează, însă, foarte mult la a câta rundă de infectare se află pacientul. Dacă, spre exemplu, ai avut o formă de COVID-19 în vara anului trecut şi ai avut o imunitate naturală care a durat 3-4-6 luni şi te-ai imunizat, fără să lase sechele asupra organismului, a doua oară organismul recunoaşte mult mai uşor virusul, luptă mai uşor. Teoretic vorbind, majoritatea celor care au trecut prin boală deja trec mai uşor peste la a doua întâlnire cu virusul.
Excepţie fac situaţiile în care între ultima îmbolnăvire şi cea curentă au apărut diferenţe majore în ceea ce priveşte imunitatea, dacă virusul este mult mai agresiv şi/sau dacă ultima trecere prin virus a lăsat sechele asupra organismului. Adică dacă plămânii au fost afectaţi foarte tare şi nu s-au recuperat până la a doua infectare", a declarat Mihail Lala, managerul OK Medical, în exclusivitate pentru DC NEWS şi DC MEDICAL.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News