Tumoră de aproape 8 kilograme, extirpată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc

9 ore s-au străduit medicii să scoată complet tumora tiroidiană gigantă din gătul femeii. Foto. SUUB
9 ore s-au străduit medicii să scoată complet tumora tiroidiană gigantă din gătul femeii. Foto. SUUB

O tumoră mamară de aproape opt kilograme a fost extirpată, recent, unei paciente de 44 ani, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc. 

Alegeri prezidentiale 2024

"Pacienta din judeţul Covasna s-a prezentat pentru consult de chirurgie generală la dr. Lokos Barna Csaba cu o tumoră mamară gigantică la nivelul sânului stâng. Rezultatul biopsiei Tru-Cut a arătat că tumora a fost benignă. După consultări cu dr. Hollo Gergely, medic specialist oncolog, s-a decis efectuarea operaţiei în cel mai scurt timp posibil. Formaţia tumorală a fost extirpată în spital pe data de 11 iunie 2019 de către medicul primar chirurg dr. Lokos Barna Csaba şi echipa chirurgicală, în cadrul unei operaţii care a durat trei ore. Tumora extirpată a avut 7.900 de grame, însemnând mai mult de zece la sută din greutatea corpului de 57 kilograme a pacientei", se arată într-un comunicat de presă. 

Din echipa chirugicală au mai făcut parte dr. Szekely Tamas şi asistentele Both Eva şi Bucur Cristina, iar anestezia a fost asigurată de dr. Bartha Istvan şi asistenta Netedu Angela. 

"Operaţia a fost una reuşită, pierderea de sânge a fost minimă, vasele mari care au pătruns tumora au fost închise cu succes. Pe durata operaţiei s-a efectuat excizie parţială de muşchi pectoral şi s-a reconstruit cât s-a putut şi sânul. Starea postoperatorie a pacientei este bună. Tumora a fost trimisă la examen histopatologic, aşteptăm rezultatele acesteia" , a declarat medicul chirurg dr. Lokos Barna Csaba, potrivit sursei citate. 

Tumora phyllodes este un tip rar de tumoră, care creşte rapid, ajunge la dimensiuni mari şi apare la mai puţin de unu la sută din cazurile de tumoră mamară, spun specialiştii.

În acest caz pacienta a sesizat formaţia tumorală în urmă cu şase luni. 

"Autoexaminarea sânului trebuie făcut periodic. Dacă se palpează tumori la nivelul sânului, dacă apare retracţie mamelonară sau infiltrarea tegumentului, trebuie apelat la specialişti în cel mai scurt timp posibil", a recomandat medicul chirurg. 

Vezi și: Dr Mugur Grasu: distrucția cu laser a tumorilor hepatice, la Academia de Sănătate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel