Tunelurile secrete din timpul celui de al Doilea Război Mondial au fost deschise publicului, într-o țară din Europa /video

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Au fost dezvăluite planurile pentru ceea ce se promite a fi cea mai spectaculoasă atracție turistică subterană din Londra: transformarea, în valoare de 268 de milioane de dolari, a unei serii de kilometri lungi de tuneluri construite în cel de-al Doilea Război Mondial, într-o experiență captivantă.

Atât de clandestine încât au fost odată protejate de Legea Secretelor Oficiale din Marea Britanie, fostele tuneluri de spionaj urmează să fie reproiectate de o echipă care include arhitecții din spatele Grădinilor din Singapore de lângă Golf și Centralei Battersea din Londra – dacă va obține aprobarea de planificare mai târziu în această toamnă.

Tunelurile Kingsway Exchange, la aproximativ 40 de metri sub stația de metrou Chancery Lane din High Holborn, au fost construite în anii 1940 pentru a-i proteja pe londonezi de campania de bombardament Blitz din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

A fost ultima dată când au fost deschise publicului larg. Următorul lor rol în timpul războiului a fost cel de casă a directorului de operațiuni speciale ultrasecrete ale Marii Britanii, o ramură a MI6 și inspirația din viața reală pentru filiala Q a lui James Bond.

Apoi au fost extinse pentru a deveni Centrala telefonică Kingsway, care în anii 1950 a servit ca schimb de comunicații interne în timpul Războiului Rece. A găzduit chiar „linia fierbinte” care a conectat direct liderii Statelor Unite și URSS.

Bursa a fost gazda unei rețele puternice de 5.000 de cabluri trunchi și a unei comunități ocupate de 200 de lucrători care verificau liniile telefonice.

British Telecom a preluat spațiul în anii 1980, creând cel mai adânc bar cu licență din lume, cu o sală de jocuri care conține mese de snooker și un rezervor de pești tropicali - culmea luxului anilor '80, pentru a fi folosit de către personalul guvernamental.

Tehnologia din spatele centrului de telefonie a devenit învechită până la sfârșitul deceniului și a fost scoasă din funcțiune. Dar acum managerul de fond Angus Murray, CEO al The London Tunnels, dorește să aducă la viață istoria tunelului pentru vizitatori, cu ecrane captivante de înaltă rezoluție, structuri interactive și sute de difuzoare precise.

Planul este de a investi 140 de milioane de lire sterline (170,5 milioane de dolari) în lucrările de restaurare și apoi alte 80 de milioane de lire sterline (97 de milioane de dolari) în toate clopotele și fluierele imersive.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel