Turcan a FIXAT vârsta PENSIONĂRII. ANUNȚ în direct: Impuls către viața activă

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut anunțul despre pensii și despre recalcularea lor.

"Vom permite ca persoanele care ating vârsta standard de pensionare să poată să opteze să muncească până la o vârstă mai înaintată. Noi am fixat 70 de ani. În felul acesta, oamenii care lucrează în sistemul public, pentru că decizia este valabilă doar pentru sistemul public, în momentul în care ajung la vârsta standard de 65 de ani, să poată să opteze să-și continue activitatea.

În momentul în care aleg să continue activitatea, trebuie să opteze și să nu poată să cumuleze și pensia și salariul. Pe noi ne interesează ca în sistemul public că existe echitate, un impuls către viața activă și acolo unde există surse de venit de la stat cu aceeași formă de plată să nu poată să fie cumulate", a declarat Raluca Turcan, în direct la B1 TV.

Opțiunea de reangajare pentru pensionarii tineri

"Aș completa cu opțiunea de reangajare a celor care s-au pensionat, unii dintre ei la vârste foarte mici. Avem pensionari la 42 de ani, la 50 de ani, dacă s-au pensionat, pentru că nu pot să cumuleze și pensia și salariul la stat, pot să opteze să se reangajeze. Să vină din nou în sistemul public, să contribuie la sistemul de pensii și în felul acesta, când optează la pensionare la o altă vârstă, să aibă o contributivitate mai mare la pensie", a completat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel