Turcan spune că Ciucă e cel mai bun candidat al PNL pentru prezidențiale în 2024

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Raluca Turcan îl bagă la înaintare pe Nicolae Ciucă pentru prezidențialele din 2024.

Ministrul Culturii și președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a afirmat sâmbătă că Nicolae Ciucă, președintele liberalilor, este cel mai potrivit candidat al partidului pentru alegerile prezidențiale din 2024, conform Agerpres. Ea a făcut declarațiile în emisiunea “În faţa ta” de la Digi24.

Raluca Turcan a fost întrebată când ar trebui să fie pregătit un candidat al PNL la Președinția României pentru scrutinul din 2024: „Desemnat oficial nu este neapărat foarte relevant, ci pregătit deja aş spune, răspunsul ar fi ieri. De aceea, în momentul de faţă, nu există o altă discuţie în PNL pentru candidat la preşedinţie altul decât preşedintele partidului, Nicolae Ciucă”, a răspuns Turcan.

Raluca Turcan crede că aceasta este cea mai bună soluție.

“Este firesc pentru un partid ca preşedintele partidului să aibă prima şansă, prima opţiune pentru alegerile prezidenţiale. Vom vedea sondajele de opinie. Uitându-mă la situaţia din PNL, răspunsul este da”, a adăugat Raluca Turcan.

Ciucă anunțase luni că nu are un plan de coaliție cu PSD pentru alegeri

Președintele PNL Nicolae Ciucă a declarat într-o conferință de presă că nu există niciun plan de a forma o coaliție cu PSD pentru alegerile din 2024. El a spus că PNL își va pregăti singur strategia electorală și că orice discuție despre posibile alianțe va avea loc în cadrul ședinței din luna următoare. Nicolae Ciucă a prezentat și calendarul electoral pentru anul 2024 și a subliniat că este nevoie de un acord pentru a modifica legea astfel încât să se poată organiza alegeri comasate.

„În acest moment nu există nicio proiecție de coaliție. PNL are o proiecție în care își va planifica anul electoral de unul singur. Tot acest aspect al eventualelor coaliții pentru alegerile din 2024 urmează să fie discutat în ședința de luna viitoare.

Chiar astăzi am avut o prezentare a calendarului premergător alegerilor din 2024. Este foarte limpede că dacă vom reuși să ajungem la un acord, modificarea legii trebuie să se petreacă cu un an înainte de alegeri, pentru a putea avea alegeri comasate”, a explicat fostul premier din partea PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel