Turcia, o nouă tactică: ”Ploaie” de DRONE trimise pe teritoriul GRECIEI. Ankara mai face o mișcare surprinzătoare. ”Am trimis două scrisori la ONU”

Noua tactică a Turciei: 60 de încălcări ale spațiului aerian al Greciei cu drone și UAV-uri
Noua tactică a Turciei: 60 de încălcări ale spațiului aerian al Greciei cu drone și UAV-uri

Noua tactică a Turciei: 60 de încălcări ale spațiului aerian al Greciei cu drone și UAV-uri.

Turcia se pare că și-a schimbat tactica de a intra în spațiul aerian al Greciei.

În ultima perioadă Ankara folosește din ce în ce mai mult dronele și vehiculele aeriene fără pilot (UAV-uri) pentru a contesta granițele de est ale țării vecine, scrie Greekreporter.

Duminică, 6 februarie, armata elenă a înregistrat un total de 60 de încălcări ale spațiului aerian național de către forțele aeriene turce.

Potrivit site-ului de afaceri militare armyvoice , Turcia „scanează” spațiul aerian grec și colectează date, metoda fiind folosită din ce în ce mai mult de la începutul anului 2022.

Atena ripostează

Guvernul grec prospectează modalități de a contracara dronele turcești, căutând tehnologii anti-drone din Israel, scrie Hurriyetdailynews.

De asemenea, Atena le cere diplomaților să găsească modalități de a împiedica Turcia să-și vândă dronele în zonele de conflict, pentru a-și crește influența în străinătate.

Din cele 60 de încălcări, 4 sunt survolările efectuate de un vehicul aerian fără pilot UAV peste Astakida de către Kasos și Kandelioussa. Aeronavele de mai sus au fost identificate și interceptate în conformitate cu regulile internaționale, în conformitate cu practica stabilită, notează publicația elenă.

Ministrul Apărării Nikos Panagiotopoulos a recunoscut că proliferarea survolurilor cu drone și UAV-uri ale armatei turce este îngrijorătoare, dar a adăugat că se vor lua măsuri pentru a contracara potențiala amenințare la adresa securității naționale.

Arma secretă a lui Putin: WAGNER. Fost mercenar și-a publicat MEMORIILE. ”Războiul dintre Rusia și Ucraina va fi o catastrofă”

Turcia amenință cu scrisorile

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a cerut Greciei să demilitarizeze insulele și a avertizat că va demara o dezbatere care să pună sub semnul întrebării suveranitatea acestora, dacă Atena nu își va schimba poziția.

„Am trimis două scrisori către ONU. Le-am trimis pentru că Grecia încalcă regimul de demilitarizare al insulelor. Aceste insule au fost cedate Greciei prin Tratatele de la Lausanne din 1923 și de la Paris din 1947 cu condiția demilitarizării lor. Dar Grecia a încălcat acest regim încă din anii 1960”, a declarat el pentru postul de stat TRT.

„În scrisoarea pe care am scris-o am menționat că Grecia încalcă termenii tratatelor, aceste insule au fost date în condiții, iar dacă Grecia nu își schimbă poziția, atunci suveranitatea acestor insule este discutabilă”, amenință el fără a detalia cu cine ar începe dezbaterea.

Potrivit perspectivei Turciei, granițele platformei continentale ajung până la insulele grecești Creta și Karpathos.

Reacția Greciei la adresa Ministerului de Externe a fost promptă:

„Respingem în totalitate ultimele acuzații ale oficialilor turci cu privire la statutul insulelor din Marea Egee”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului.

„Aceste acuzații nu numai că nu respectă principiile de bază ale dreptului internațional, dar depășesc și simpla logică. Poziția Greciei cu privire la această problemă a fost exprimată în mod repetat și public.” conform acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel