Turcia preia 1000 de pacienți cu nave-spital și avioane-ambulanță de la un spital din Fâșia Gaza. Acord cu Egiptul 

Pixabay
Pixabay

Turcia și Egiptul au convenit ca aproximativ 1.000 de pacienți cu cancer și alți civili răniți care au nevoie de îngrijiri urgente în Gaza să fie trimiși în Turcia pentru tratament, a declarat duminică ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca, adăugând că se lucrează la planificarea mișcării, informează Reuters. 

Koca a declarat joi că Ankara este pregătită să aducă bolnavi de cancer de la spitalul d prietenie turco-palestiniană din Gaza, singurul spital de tratare a cancerului din enclavă, care a ieșit din funcțiune după ce a rămas fără combustibil în această săptămână.

Duminică, Koca a spus că a avut un apel telefonic cu omologul său egiptean pentru a discuta problema.

„Eforturile noastre continuă pentru aproape 1.000 de pacienți, în special pentru cei cu cancer care erau tratați la spitalul de prietenie Turcia-Palestina din Gaza, care a trebuit să se închidă. De asemenea am vorbit și despre alți pacienți care au nevoie de îngrijiri urgente care să fie aduși în Egipt prin punctul de trecere de la Rafah”, a scris Koca pe platforma de socializare X.

„După aceea, se plănuiește ca bolnavii de cancer și cei aflați în condiții de urgență să fie transferați în țara noastră cu avioane-ambulanță și nave-spital”, a spus el.

Emiratele Arabe Unite vrea de asemenea să trateze 1000 de copii palestinieni

Marți, Emiratele Arabe Unite au declarat că intenționează să trateze 1.000 de copii palestinieni din Gaza, fără a preciza cum vor părăsi enclava pentru statul din Golf.

Turcia a trimis peste 200 de tone de ajutor umanitar și o echipă de personal medical în Egipt pentru locuitorii din Gaza, oferindu-se totodată să înființeze un spital de campanie lângă punctul de trecere a frontierei de la Rafah. A condamnat ferm atacurile israeliene asupra Gaza și a cerut o încetare a focului. Israelul și-a înăsprit blocada și a bombardat Gaza timp de aproape patru săptămâni ca răspuns pentru atacul din 7 octombrie al grupării islamiste Hamas, despre care autoritățile israeliene spun că a ucis 1.400 de persoane. 

Koca a mai spus că Egiptul a acordat permisiunea de acces pentru două nave turcești aflate în prezent în așteptare în Turcia și care transportă ambulanțe și materiale pentru un spital de campanie din Gaza. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel