Turcia și Grecia încearcă să dezvolte cooperarea în domeniul energiei nucleare

FOTO cu caracter ilustrativ Sursă: Freepik
FOTO cu caracter ilustrativ Sursă: Freepik

Turcia vrea să dezvolte cooperarea cu Grecia în domeniul energiei nucleare.

Președintele turc Tayyip Erdogan ar fi spus că Turcia dorește să dezvolte cooperarea cu Grecia în domeniul energiei nucleare, după întâlnirile de joi de la Atena, adăugând că speră ca vizita sa să deschidă o nouă pagină în relațiile dintre aliații NATO, relatează Reuters.

Astfel, vorbindu-le reporterilor în timpul zborului său de întoarcere de la Atena, unde s-a întâlnit cu prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, în timp ce vecinii încearcă să restabilească legăturile, Erdogan a declarat că Turcia ar putea ”oferi o oportunitate” Greciei la o centrală nucleară pe care aceasta intenționează să o construiască în provincia Sinop, potrivit presei turce.

De asemenea, el a declarat că o împărțire echitabilă a resurselor în estul Mediteranei, o regiune care a fost mult timp o sursă de tensiuni, este posibilă între aliați.

Turcia, acord cu China pentru construirea unei noi centrale nucleare

Amintim că, în luna septembrie a acestui an, un oficial turc din domeniul energiei a anunțat că un acord cu China pentru construcția unei noi centrale nucleare ar putea fi finalizat în curând, o evoluție semnificativă în domeniul energiei nucleare pentru Turcia și pentru relațiile țării cu China.

La acel moment, ministrul turc al Energiei Alparslan Bayraktar a declarat reporterilor că Ankara poartă discuții cu o companie chineză pe această temă și că un acord poate fi finalizat ”în câteva luni”.

Vestea a venit după o vizită a unor oficiali chinezi la locul probabil de amplasare a uzinei, în apropiere de granița cu Grecia și Bulgaria, potrivit Bloomberg, citat de Al-Monitor.

Citește și: Erdogan spune că ”nu există nicio problemă care să nu poată fi rezolvată” între Turcia şi Grecia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel