Turcia susține Egiptul 

Turcia este alături de Egipt în respingerea exilului palestinienilor din Fâșia Gaza în fața războiului Israelului cu gruparea militantă Hamas, a declarat sâmbătă ministrul turc de externe Hakan Fidan, alături de omologul său de la Cairo.

Fidan, la prima sa călătorie ca ministru în Egipt, a spus că este important să acţionăm pentru a opri răspândirea conflictului şi pentru a relua discuţiile de pace centrate pe obţinerea unei soluţii cu două state pentru israelieni şi palestinieni.

"Respingem politica ca palestinienii să fie îndepărtați din casele lor din Gaza și exilați în Egipt. Suntem pe deplin împotriva ei și suntem alături de Egipt", a spus Fidan.

„Pierderea de vieți civile trebuie oprită, indiferent de partea în care se află”, a spus el. „Vedem că unele state încearcă să justifice atacurile Israelului asupra Gaza ca un fel de act justificabil. Invităm Israelul să respecte dreptul internațional și valorile umanitare”.

De când luptătorii Hamas au lansat o furie sângeroasă în orașele israeliene în urmă cu o săptămână, Israelul a bombardat Gaza cu lovituri aeriene și a dat întregii populații din nord până sâmbătă dimineața să se deplaseze spre sud.

Turcia a avut de multă vreme contacte cu Hamas, dar a lucrat și pentru a repara legăturile cu Israelul după ani de acrimonie.

De când a izbucnit războiul, Ankara a lansat diplomația încercând să medieze conflictul, a trimis ajutoare palestinienilor și a criticat apelul Israelului ca locuitorii din Gaza să se deplaseze spre sud ca fiind inuman și o încălcare a dreptului internațional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel