Turcia: Un supravieţuitor, descoperit la 278 de ore după seism

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Un supravieţuitor din Turcia a fost descoperit la 278 de ore după seism.

Un supravieţuitor a fost scos de sub dărâmături vineri, la 278 de ore după seismul care a devastat, pe 6 februarie, Turcia, a anunţat pe Twitter ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, potrivit AFP.

Bărbatul, Hakan Yasinoglu, care are 45 de ani, potrivit postului privat de televiziune NTV, a fost descoperit în cea de-a 12-a zi după catastrofă în ruinele unei clădiri din provincia Hatay, situată în apropiere de graniţa cu Siria, unde se află oraşul Antakya, complet distrus. Bărbatul a fost extras de sub un munte de moloz, potrivit unei înregistrări video distribuite de primarul Istanbulului, Ekrem Imamoglu, care a mobilizat echipele de ajutor ale municipalităţii în zonele sinistrate.

Alte trei persoane au fost recuperate recent de sub dărâmături tot în centrul Antakya: doi bărbaţi de 33 de ani, respectiv 26 de ani au fost salvaţi la 261 de ore după seism, iar un băiat de 14 ani cu puţin timp înaintea acestora, a anunţat vineri dimineaţă Koca.

Cel mai recent bilanţ oficial al seismului cu magnitudinea 7,8, care a lovit Turcia şi Siria pe 6 februarie la ora 04:00 dimineaţa (01:00 GMT) depăşeşte 41.000 de morţi. Şansele găsirii altor supravieţuitori sunt de acum înainte destul de slabe în jurul epicentrului seismului mai ales în nord, în regiuni muntoase cum ar fi Kahramanmaras sau chiar Elbistan şi Adiyaman, unde temperatura din termometre a coborât noaptea până la -15 grade Celsius, au constatat jurnaliştii AFP, conform Agerpres.

VEZI ȘI: De ce mai multe cutremure de intensitate medie sau mică nu ne scapă de un cutremur ca în 1977

Mai multe cutremure de intensitate medie sau mică, suficient de puternice ca să fie simțite, dar nu suficent de mari să facă victime, ne scapă de un cutremur ca în 1977? Este o întrebare care tot revine, mai ales pe fondul mișcărilor telurice din ultima vreme.

Unii cred că, prin cutremurele de intensitate medie, se descarcă energiile acumulate, astfel încât România ar scăpa de marele cutremur devastator.

Din păcate, specialiștii nu cred în acest scenariu. Diferența de energie, la un grad pe scara Richter, este atât de mare, încât cele două grade care separă un cutremur ușor de unul puternic înseamnă, de fapt, o energie de zeci de mii de ori mai mare. Ar fi, deci, nevoie, de zeci de mii de cutremure ușoare pentru a descărca energia unui cutremur ca în 1977. Chiar dacă în intervalul dintre două cutremure mari se produc sute de mici seisme, nu este suficient ca să descarce energia degajată de un cutremur ca în 1977. Citiți continuarea aici - https://www.dcnews.ro/de-ce-mai-multe-cutremure-de-intensitate-medie-sau-mica-nu-ne-scapa-de-un-cutremur-ca-in-1977_905762.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel