Turistă franceză, dată dispărută în Grecia. Ce mesaj a trimis către hotelul unde era cazată

Sikinos / Sursa foto: Freepik
Sikinos / Sursa foto: Freepik

O femeie în vârstă de 73 de ani din Franța, căutată de vineri pe insula greacă Sikinos, a trimis un mesaj de ajutor către hotelul unde era cazată înainte de a dispărea.

O operațiune de căutare este în desfășurare pentru femeia al cărei nume nu a fost dezvăluit de autorități. Ea este unul dintre cei trei turiști dispăruți în Grecia, unde alți cinci oameni au murit în această lună din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

Ilias Gavanas, proprietarul pensiunii unde femeia era cazată, a relatat pentru Reuters, potrivit Agerpres, că ultima dată a avut vești de la ea vineri, când a sunat-o în jurul orei 8:30, după ce a observat un apel pierdut de la aceasta la ora 5:50.

Proprietarul a spus că femeia i-a trimis un selfie și un mesaj cu textul "Am căzut". Hotelierul i-a răspuns în franceză și în engleză, cerându-i detalii despre locația în care se află și sfătuind-o să sune la numărul european de urgență 112, după care a alertat poliția și autoritățile locale.

"Să ne informeze mereu unde se află"

Temperaturile au urcat la peste 40 de grade Celsius în Grecia la începutul lunii. Drumețiile sunt populare printre turiștii care vizitează Sikinos, o insulă în mare parte aridă și cu puțini locuitori, situată în Marea Egee, a spus Gavanas.

"Îi avertizăm să nu iasă pe caniculă, să ne informeze mereu unde se află și să nu meargă singuri", a spus el. "Erau 40 de grade."

Ministerul Turismului a declarat că "rămâne vigilent" și colaborează cu alte ministere pentru a asigura informarea corectă a turiștilor.

O a doua turistă franceză este dată dispărută în Sikinos, iar autoritățile cred că cele două femei au plecat împreună în drumeție, deși nu erau cazate la același hotel, a spus poliția. Un american dispărut pe 11 iunie este căutat pe insula Amorgos.

Printre cei cinci turiști care au decedat se numără și prezentatorul britanic de televiziune Michael Mosley, al cărui trup a fost găsit pe insula Symi. Un american de 55 de ani a murit pe insula Mathraki, din Marea Ionică, un turist olandez de 74 de ani a murit pe insula Samos, iar doi excursioniști și-au pierdut viața în Creta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel