Turiști blocați la Bâlea Lac din cauza viscolului

telecabina-balea-lac
telecabina-balea-lac

Telecabina care face legătura între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă nu funcționează din cauza vântului care bate cu peste 70 de kilometri pe oră. Aproximativ 40 de turişti au rămas blocaţi, joi seară, la Bâlea Lac. Deși locuri de cazare există, un grup de 15 persoane au hotărât să coboare pe jos, deoarece nu dispun de fonduri bănești pentru a înnopta la Bâlea Lac.

Virgil Grosaru, şeful Serviciului Salvamont Cârţa, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, fiind vânt puternic, telecabina care face legătura între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă a fost oprită, ceea ce a determinat ca mai mulți turiști să nu mai poată folosi serviciul de transport la coborâre, transmite Mediafax.

Dintre cele aproximativ 40 de persoane, 15 turiști, care nu și-au permis să achite tariful pentru o noapte, au decis să facă cale întoarsă  pe jos, momentan stratul de zăpadă prezent nefiind foarte mare.

"Deocamdată nu există niciun fel de problemă cu aceşti turişti, doar că au anunţat că nu au bani să se cazeze la Bâlea Lac şi ar vrea să coboare. Am înţeles că 15 dintre ei ar fi plecat pe jos către Bâlea Cascadă. Pe drum nu este zăpadă foarte multă, deci ar putea coborî", a declarat Virgil Grosaru.

Potrivit lui Leo Klingeis, care administrează telecabina de la Bâlea Lac, pasagerii ultimei curse au fost avertizați că vântul s-a întețit și există riscul de a nu mai putea pleca de la Bâlea Lac.

Meteorologii de serviciu au anunțat că vântul va continua să bată în rafale cu peste 70 de kilometri pe oră, iar pe timpul nopții să-și schimbe direcția, urmând ca de-abia vineri să se amelioreze starea vremii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel