Turiștii, ținuți departe de insula Capri. Primar: O situație de urgență reală

Turiștii sunt ținuți departe de insula Capri, după o problemă gravă legată de alimentarea cu apă. Ce restricții au localnicii.

Insula italiană Capri le-a interzis turiștilor să mai debarce, din cauza lipsei apei, o urgență cu care se confruntă ca urmare a unor probleme de alimentare de pe continent, transmite AFP, scrie Agerpres.

Astfel, primarul din Capri, Paolo Falco, a emis interdicția la ora 7 dimineața, forțând mai multe feriboturi care se aflau deja în drum spre insulă, în largul coastei Napoli, în sudul Italiei, să se întoarcă.

Compania de aprovizionare cu apă a insulei a declarat joi că a existat o problemă tehnică pe continent și că, deși a fost rezolvată între timp, problemele de aprovizionare ale insulei Capri au persistat.

În justificarea interdicției emise, primarul a avertizat cu privire la ”o situație de urgență reală”. El a precizat că, deși încă mai era apă pe insulă vineri, rezervoarele sunt goale. ”Urgența ar putea fi agravată de sosirea a mii de turiști care vin în Capri în fiecare zi”, a mai explicat Paolo Falco.

25 de litri de apă potabilă pe gospodărie

Locuitorii insulei pot primi 25 de litri de apă potabilă pe gospodărie dintr-un camion cisternă, iar interdicția privind accesul turiștilor va rămâne în vigoare până la noi ordine, a precizat același primar.

Insula Capri, renumită pentru vilele albe, coasta mărginită de golfuri și hotelurile sale de lux, are aproximativ 13.000 de locuitori și atrage numeroși turiști pe timpul verii.

Citește și: Barcelona, măsuri noi pentru turiști: Destul! Să punem limite turismului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel