Turmericul a fost folosit în India de mii de ani pe post de condiment şi plantă medicinală. Iată ce beneficii are pentru sănătatea noastră...
Publicitate
Ingredientul activ al acestuia este curcumina, care este cunoscută oamenilor de ştiinţă pentru proprietăţile sale antiinflamatorii. Medicii indică trei dintre proprietăţile vindecătoare ale plantei.
Procesele oxidative din organism sunt considerate a fi unele dintre mecanismele îmbătrânirii care duc la apariţia unor boli. Curcumina este un antioxidant puternic care poate neutraliza radicalii liberi datorită structurii sale chimice, scrie Rador, citând 24chasa.bg.
Reduce inflamaţia la nivelul articulaţiilor. Artrita este o problemă des întâlnită la mulţi oameni. Curcumina este un compus antiinflamator puternic şi poate ajuta în caz de artrită. În studiile unor oameni de ştiinţă din India, efectuate cu participarea unui grup de pacienţi cu poliartrită reumatoidă, efectul curcuminei a fost comparabil cu administrarea de medicamente antiinflamatoare.
Antrenamentele intense pot duce la suprasolicitare musculară, dar turmericul vine în ajutor. Reduce leziunile musculare şi probabilitatea de a dezvolta inflamaţie, scrie Darik News.
Citește și:
Condimentul banal care îți prelungește viața. S-ar putea să trăiești mai mult dacă îl consumi
Rezultatele cercetărilor privind proprietăţile speciale ale ardeiului iute au fost prezentate la sesiunile ştiinţifice ale Asociaţiei Americane a Inimii. De-a lungul timpului, oamenii de ştiinţă au reuşit să identifice şi să studieze efectele antiinflamatoare, anticancerigene, antioxidante şi antidiabetice ale capsaicinei, o substanţă care se găseşte în cantităţi mari în ardeiul iute şi le conferă gustul înţepător. Dar un nou studiu a permis experţilor să afirme cu încredere că un consum regulat de ardei iute poate prelungi viaţa, scrie Rador, citând novinite.bg.
Pentru a evalua efectul său asupra speranţei de viaţă, oamenii de ştiinţă au analizat informaţii provenite din 4.729 de articole ştiinţifice din baze de date autorizate în medicină şi alte specialităţi din sănătate - Ovid, Cochraine, Medline, Embase şi Scopus. Acestea includ rezultatele a patru studii mari care examinează efectele consumului de ardei iute cayenne asupra sănătăţii participanţilor. Citește mai departe>>
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu