Turnul Eiffel stinge luminile devreme. Parisul încearcă să reducă costurile cu energia

Primarul Parisului nu-i vrea pe sportivii ruși la Jocurile Olimpice/ Foto Ilustrativ Pixabay
Primarul Parisului nu-i vrea pe sportivii ruși la Jocurile Olimpice/ Foto Ilustrativ Pixabay

Pentru moment gestul este simbolic și face parte dintr-un plan care urmărește reducerea facturii la energie a orașului cu 10%.
 

Turnul Eiffel își va stinge luminile intermitente cu o oră mai devreme decât de obicei, a anunțat marți primarul Parisului, Anne Hidalgo. Această măsură simbolică face parte dintr-un plan mai larg de economisire a energiei, deoarece orașul se pregătește pentru creșterea costurilor energiei.

Luminile de pe turnul emblematic se vor stinge la ora 23:45, în loc de 1 dimineața. Cu toate acestea, schimbarea va fi în mare parte simbolică: fulgerele orare sunt deja destul de eficiente și reprezintă doar 4% din factura de energie a monumentului, potrivit datelor. operatorul acesteia.

Alte măsuri vor avea mai mult impact. Încălzirea în clădirile administrate de oraș va fi redusă de la 19 la 18 grade Celsius, cu excepția creșelor și a caselor de îngrijire pentru bătrâni. De asemenea, încălzirea va începe cu o lună mai târziu decât de obicei.

Piscinele publice pierd și ele un grad până la 26 de grade Celsius. Unele piscine publice din Paris și alte orașe franceze fuseseră deja închise de un antreprenor privat din cauza creșterii prețurilor. Iluminatul monumentelor publice va fi, de asemenea, oprit la ora 22, deși luminile stradale vor rămâne aprinse, relatează Politico.

Hidalgo speră să reducă costurile cu gazul și electricitatea cu 10%, sau aproximativ 67 gigawați-oră. Eforturile Parisului fac parte dintr-o mișcare mai largă a orașelor din întreaga Europă care încearcă să reducă consumul de energie, majoritatea începând cu iluminatul stradal târziu.

Citește și:

Facturi la energie de peste 100 de milioane de euro: piscinele publice se închid

Energia scumpă este o problemă uriașă pentru întreaga Europă în ultimele luni: odată cu creșterea costurilor la energie, multe companii care administrează piscine municipale din Franța sunt nevoite să-și închidă fabricile pentru a economisi bani.

Luni, compania Vert Marine, care administrează zeci de piscine în Franța în numele autorităților locale, a anunțat închiderea mai multor puncte de lucru, cel puțin treizeci, crezând că nu mai poate face față unor facturi amețitoare. Vert Marine a trebuit să închidă o treime din punctele sale de lucru ”pentru o perioadă temporară” și să plaseze ”personal parțial șomer”, potrivit unui comunicat citat de Europa Today.

Factura de energie a acestei companii a trecut de la ”15 la 100 de milioane de euro”, sau ”întreaga cifra de afaceri anuală a companiei”. Compania, care a purtat discuții cu diverse comunități locale din iunie anul trecut, nu a reușit să găsească o soluție în acest stadiu, a declarat AFP.

Prin urmare, se adresează ”autorităților locale și guvernamentale să ia deciziile necesare și fără precedent pentru a reveni la costuri suportabile ale energiei și pentru a permite asumarea obligațiilor de serviciu public și, în primul rând, să predea înotul în special copiilor de școală”, explică compania că are 2.000 de angajați.

Piscinele și unitățile acvatice, mari consumatoare de energie, și-au văzut costurile explodând în ultimele luni. Potrivit Urban France, o rețea care reunește metropolele franceze și orașele mari, din cele 4.000 de complexe acvatice din Franța, 10% este administrată de o filială a serviciului public.

”În general, factura la energie în metropolă s-a dublat, sau chiar mai mult”, se arată în ultimul raport. Mai mult, ”60% din piscinele publice au peste 30 de ani, și au un consum mare în ceea ce privește apă, ventilație, echipamente, dușuri... Sunt extrem de scumpe”.

Franța caută noi surse de energie și vrea să construiască o conductă din Spania până în sudul țării

Franța vrea să analizeze construirea unei conducte din Peninsula Iberică până în sudul Franței, în încercarea de a deschide noi surse de energie în absența gazelor naturale din Rusia.

„Spania și Germania sunt doi parteneri apropiați ai Franței; dacă vor face o propunere, o vom examina”, a declarat ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, la Paris.

Până acum, Franța, care se bazează în mare măsură pe energia nucleară, a fost precaută în ceea ce privește relansarea conductei de gaze naturale MidCat, care a fost închisă în 2017, deoarece nu era profitabilă. Conducta MidCat urmează să circule de la Barcelona prin Pirinei până la un punct de legătură cu rețeaua franceză din Barbairan, în sudul Franței, scrie Al Jazeera.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel