Gustul turtei dulce cumpărate din magazin nu poate fi niciodată comparat cu gustul produselor de patiserie făcute în casă.
Este destul de simplu să faceți turtă dulce acasă, deoarece aveți nevoie de ingrediente obișnuite. Cu această rețetă de turtă dulce, chiar și o gospodină începătoare le va putea prepara.
Pentru aluat veți avea nevoie de:
făină - 1.250 grame;
zahăr - 450-500 grame;
sare;
lapte - 500 ml;
ulei vegetal - 100 ml;
ou - 2 bucăți;
gălbenușuri de ou - 2 bucăți;
zahăr vanilat - 30 grame;
praf de copt - 60 grame.
Pentru a face glazura:
albuș de ou - 2 bucăți;
zahăr pudră - 250 grame;
suc de lămâie - 1 lingură.
Într-un bol se pun 250 de grame de făină, zahăr și un praf de sare și se amestecă bine. Adăugați laptele fiert. Amestecați aluatul astfel încât să nu fie cocoloașe.
Adăugați 2 ouă întregi și 2 gălbenușuri, zahărul vanilat și uleiul vegetal și mixați produsele cu un mixer. Combinați făina rămasă (1 kg) cu praful de copt și turnați-o în aluatul lichid.
Frământați un aluat elastic, care nu se lipește de mâini. Împărțiți aluatul în 3 părți, formați câte o bilă din fiecare și stropiți-le cu făină.
Chiftele vegetale, fără făină, fără carne și fără ouă. Au doar 55 de calorii și sunt savuroase
Întindeți fiecare bilă de aluat într-un strat de aproximativ 1 cm grosime. Folosiți diferite matrițe pentru a decupa turtele dulci. Din această cantitate de aluat vor ieși aproximativ 60 de bucăți de turtă dulce.
Coaceți turtele dulci pe o tavă, acoperită cu hârtie de copt, timp de 20 de minute, la o temperatură de 180 de grade.
Pentru a prepara glazura, bateți albușurile spumă cu zaharul pudră și zeama de lămâie. Ungeți generos fiecare turtă dulce cu glazură și lăsați-le pe hârtie de copt să se usuce. Poftă bună!
Vezi și:
Suntem obișnuiți să curățăm legumele și fructele, dar cele mai mute vitamine și minerale se află anume în coaja pe care o aruncăm.
Spre exemplu, coaja de dovleac este bogată în fibre, vitamine și antioxidanți. Într-adevăr este o mare greșeală să o aruncăm.
Vă prezentăm rețeta unor fursecuri delicioase pe baza de dovleac (inclusiv coajă) și ciocolată, care sunt 100% vegetale, datorita uleiului de cocos folosit în loc de unt.
În general, la prepararea deserturilor se folosesc ingrediente precum untul și ouăle, însă persoanele vegane sau cele alergice, le pot înlocui cu ușurință cu alte alimente de origine vegetală.
Ingrediente pentru 12 fursecuri:
260 grame de făină,
100 grame de zahăr brun,
130 grame de dovleac,
50 grame de ulei de cocos topit,
50 ml lapte vegetal,
70 grame de ciocolată neagră,
1 lingura de praf de copt,
un praf de sare.
Tăiați dovleacul în bucăți fără a-l curăța de coajă și fierbeți-l în apă nesărată timp de 15 minute sau până când este foarte moale. Scurgeți-l din apă și folosiți un blender pentru a-l transforma într-un piure, care se lasă să se răcească.
Într-un bol se pune piureul de dovleac împreună cu uleiul de cocos și laptele vegetal și se amestecă bine.
Făina, zahărul, praful de copt și un praf de sare se pun în al doilea castron și se amestecă cu un tel. Adăugați ingredientele lichide și începeți să amestecați cu o lingură, apoi frământați aluatul cu mâinile. Adăugați ciocolata tocată și frământați până se omogenizează bine.
Formați bile de aluat și puneți-le într-o tavă, acoperită cu hârtie de copt, la distanță unele de altele. Coaceți fursecurile la 190 de grade, timp de 12 minute. Înainte de a le pune pe masă, fursecurile se lasă să se răcească.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News