Turtele picante cu ceapă verde sunt una dintre cele mai îndrăgite și populare delicii din bucătăria chinezească.
Aceste turte cu ceapă verde pot fi făcute foarte ușor acasă. De remarcat este că aluatul (care este format doar din făină și apă) trebuie sărat din abundență. Acest lucru ajută la evitarea moliciunii și pierderea formei.
Aceste turte delicioase, care seamănă cu tortilla, pot fi consumate la micul dejun, dar și la prânz, împreună cu supă sau alte felurile principale.
Ingrediente:
făină de grâu - 300 grame,
apă caldă - 230 ml,
ulei de floarea soarelui - 20 grame,
sare după gust,
ceapă verde - o legătură.
Amestecăm făina cu apă călduță și frământăm până obținem un aluat omogen și foarte elastic. Aluatul se unge cu ulei se se pune într-un bol. Acoperim bolul cu un prosop umed și lăsăm aluatul să se odihnească aproximativ 30 de minute. Se spală, se usucă și se toacă mărunt ceapa verde.
Salată de castraveți cu sos de soia și coriandru. O rețetă din bucătăria asiatică
Aluatul se taie în 4 părți egale. Întindem o bucată de aluat pe o suprafață de lucru unsă cu ulei.
Ungem ușor foaia de aluat cu ulei, apoi pune deasupra ceapă verde tocată și sare. Începând de la un capăt, rulăm strâns aluatul pentru a forma un rulou, care se taie în două părți egale.
Gogoși mexicane fantastic de bune. Nimeni nu le va rezista
Fiecare jumătate de rulou se înfășoară ca un melc. Lăsăm să se odihnească cel puțin 15 minute, ideal mai mult, în timp ce repetăm acest proces cu restul de aluat.
Trei greșeli care strica gustul piureului de cartofi. Bucătarii cu experiență au dezvăluit secretul
Melcii de aluat se aplatizează în turte plate și rotunde cu un sucitor sau cu mâna. Încingem o tigaie cu ulei la foc mediu și prăjim fiecare turtă câte două 2 minute pe fiecare parte.
Turtele gata se taie în felii și se servesc imediat cu sos de soia sau alt sos. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu