Dr. Patricia Badea a vorbit despre tuse.
De obicei părinții sunt foarte panicați atunci când își văd copii tușind, dar medicul Patricia Badea spune că totuși tusea este bună deoarece nu e altceva decât un reflex al plămânilor de "a elimina mizeriile și să reacționeze la stimuli". Doctorul a explicat că în cazul copiilor tusea este de două feluri: uscată sau productivă. În majoritatea cazurilor tusea poate fi tratată acasă cu ceai cu miere și siropuri pe bază de plante, dar sunt și cazuri în care ar trebuie să mergem neapărat la medic.
Cât despre tusea la adulți, dr. Patricia Badea spune că sauna este o soluție foarte bună.
"Tusea! La cererea publicului am zis că e cazul să amintim 3 vorbe și despre tuse.
1. Tusea e bună! E un reflex al plămânilor să elimine mizeriile și să reacționeze la stimuli!
2. Tusea copiilor e de 2 feluri:
- uscată, seacă, supărătoare, iritativă și agresivă. Cauze: primele 2-3 zile din orice viroza care apoi se înmoaie; alergii și hiperreactivitate bronșică (astm) de obicei seara sau noaptea în timpul somnului, la agitație și alergare sau la râs; și durează săptămâni fără să devina productivă.
-productivă, cu secreții, cu flegmă, bolborosește; este tusea din viroze, când copilul e și plin de muci sau în a doua parte a laringitei. Durează atât timp cât țin și mucii, adică 2-3 săptămâni, timp în care din 2 în 2 zile observați rărirea frecventei și starea generală se îmbunătățește. Dacă în această perioada copilul face febră, tusea se îndesește sau își schimbă sonoritatea mergeți la medic!
Foto: Facebook Dr. Patricia Badea
Altfel încurajați copilul să tușească puternic, cu cât mai puternică e o tuse cu atât mai bine!
3. Tratament: ceai cu miere, siropuri pe bază de plante (după 2 ani de viață, ca să fie copilul în stare să tușească bine secrețiile!) la tusea din viroze, un singur sirop de tuse pentru o cura de 5-7 zile e suficient... nu abuzați de 5 siropuri pe 3 săptămâni, nu faceți altceva decât să stimulați în continuare secrețiile!
Pentru restul tuselor mergeți la medic, nu la vraci, nu la televizor și în niciun caz pe Facebook!! Mai jos aveți o poza cu o sauna care merge de minune la tusea adulților!", a scris dr. Patricia Badea pe pagina ei de Facebook.
"Părinți mai stresați de muci decât românii nu există!", spune dr. Patricia Badea. Medicul a explicat câte tipuri de muci există și care dintre ei sunt, de fapt contagioși. Copiii au voie în colectivitate atunci când au muci verzi, deși aceștia sunt, în mod greșit și eronat, "spaima asistentelor, educatoarelor și implicit a mamelor".
Mai mult decât atât, unii părinți ar putea fi surprinși pentru că nu cunosc acest lucru, dar medicul explică și faptul că micuții au voie la grădiniță sau la școală dacă au tuse productivă pentru că ghiciți ce? Nici acel copil nu este contagios.
"Mucii! Aceasta piatră de moară a parentingului modern! Părinți mai stresați de muci decât românii nu există! Începând cu primele zile de viață (când n-a fost aspirat bine la naștere - altă gogomănie) când nasul se încarcă de lăptic și secreții și începe să fonfăne și până la 10 ani când efectiv nu iți mai pasă dacă are mânecile pline de muci, părinții ar face orice, ar încercă orice soluție (de aceea și piața e saturată de toate mizeriile, cum ar fi uleiurile volatile care generează alergii și bronhospasm), orice spray, orice picături, doar, doar nasul copilului devine permeabil pentru aer! ", a scris dr. Patricia Badea într-o altă postare pe pagina sa de Facebook. Citește continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu