Tutilescu:Nu putea fi decisă amânarea aderării la Schengen, aceasta se discută doar în Consiliul JAI

schengen
schengen

Şeful Departamentului Schengen din MAI Marian Tutilescu a declarat, joi,  că nu putea fi luată o decizie privind amânarea aderării României la Schengen, pentru că aceasta trebuie să parcurgă anumite etape, iar discuţia poate avea loc doar în Consiliul JAI, primul fiind în 20 ianuarie.

Marian Tutileassu a infirmat declaraţia făcută de ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, potrivit căreia aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen nu va avea loc în martie, cele două ţări putând fi integrate în spaţiul Schengen cel mai devreme în octombrie.

"Nu putea fi luată o astfel de decizie, pentru că aceasta nu se ia de către preşedinţia ungară a UE, ci se discută mai întâi în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne, iar primul Consiliu JAI din acest an va avea loc în 20 ianuarie, la Budapesta", a spus Marian Tutilescu, citat de Mediafax

El a subliniat că nici la Consiliul JAI din 20 ianuarie nu se ştie dacă se va discuta despre o eventuală amânare a datei aderării României la Schengen.

Tutilescu a mai spus că nu se poate pune problema unei decizii în acest sens, pentru că, după o eventuală propunere în Consiliul JAI, aceasta trebuie să fie supusă dezbaterii în Parlamentul European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel