Adrian Țuțuianu și-a dat, marți demisia, de la MApN. Fostul ministrul afirmă, într-un mesaj de ultimă oră, că pleacă cu fruntea sus.
”Plec cu fruntea sus şi cu sentimentul muncii îndeplinite! Au trecut 2 luni şi 5 zile de la momentul preluării mandatului de ministru al Apărării. (...) Am avut onoarea să lucrez alături de specialişti ai Armatei Române. (...) Am vizitat unităţi militare din judeţele Dolj, Galaţi, Dâmboviţa, Constanţa, Brăila, Tulcea, Timiş, Buzău, Vrancea, luând contact, direct, cu realităţile din teren. Am avut ocazia să cunosc bucuriile şi necazurile, neajunsurile şi dorinţele, dar şi să prioritizez liniile de acţiune ale Ministerului Apărării, având drept scop: respectarea obligaţiilor asumate de România în relaţia cu Aliaţii, dar şi respectul faţă de militari. Militarii îmi spuneau că sunt singurul ministru care a mers, la pas, prin unităţile militare din garnizoane. Dacă este aşa sau nu, nu ştiu. Ştiu doar că eu am făcut-o!”, a explicat Adrian Ţuţuianu pe Facebook.
[citeste si]
El reaminteşte faptul că în timpul mandatului său a iniţiat întâlniri cu reprezentanţii industriei de apărare din România, astfel încât domeniul să fie revitalizat, dar şi să se asigure dezvoltarea şi creşterea economică a ţării.
Fostul ministru al Apărării a subliniat: ”M-am implicat activ în procedurile de înzestrare cu rachete HIMARS, rachete PATRIOT, corvete multifuncţionale şi transportorul blindat. De asemenea, am contribuit şi la procesul de revitalizare a Institutului Cantacuzino, un brand românesc, cu o istorie de aproape un secol şi cu multe performanţe atinse, care are un rol strategic naţional şi regional în asigurarea independenţei României în domeniul producţiei de vaccinuri. La fel am procedat şi cu proiectele vizând modernizarea Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central 'Dr. Carol Davila'. Nu în ultimul rând, mi-am propus reînfiinţarea unor licee şi şcoli militare prin care să asigurăm necesarul de specialişti în diverse domenii cheie în Armata Română. Şi, ca o ironie a sorţii, astăzi, 6 septembrie, după momentul demisiei, solicitarea României cu privire la achiziţionarea sistemului HIMARS a trecut de Congresul SUA, urmând, la fel ca în cazul sistemului PATRIOT, să se înceapă discuţiile tehnice şi specifice în urma cărora se va configura, până la ultimul detaliu, sistemul ce va intra în dotarea Armatei Române. Pe foarte scurt, aceasta este activitatea din cele 2 luni şi 5 zile de mandat într-un minister în care singura politică este cea de apărare a ţării”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News