TVR, control intern despre modul de achiziţie a tuturor evenimentelor sportive din ultimii nouă ani

Managementul Televiziunii Române a dispus demararea unui control intern privind modul de achiziţie de către postul public a tuturor evenimentelor sportive din ultimii nouă ani.

Potrivit unui comunicat al TVR, decizia vine în urma unor suspiciuni legate de modul în care au fost contractate drepturile de televizare pentru unele competiţii sportive.

Astfel, au fost semnalate mai multe situaţii în care reprezentanţii SRTv din cadrul Departamentului Sport, responsabili cu negocierea şi achiziţionarea drepturilor tv, ar fi refuzat contractarea unor competiţii sportive ofertate de European Broadcasting Union (EBU), pentru ca, ulterior, să le cumpere de la operatori privaţi din România cu sume mult mai mari decât cele iniţiale.

Un raport realizat de Compartimentul Audit Intern a relevat o serie de probleme privind achiziţiile sportive realizate de vechile conduceri ale Departamentului Sport al SRTv, se menţionează în comunicat.

Managementul SRTv a aprobat demararea unui control legat de derularea tuturor proceselor, negocierilor şi încheierii sau neîncheierii contractelor de achiziţii de drepturi sportive, interne şi externe, din perioada 2014 - 2023, precizează Agerpres.

În februarie 2023, TVR a depus o plângere penală împotriva lui Cristian Oprean, fost angajat al instituției, fiind acuzat că a angajat, în numele SRTv, fără să fie mandatat în acest sens, oferte în valoare totală de 6.600.000 de euro către European Broadcasting Union.

Cristian Oprean mai are  o plângere penală, după ce a cumpărat, din poziția de șef al delegației TVR la Cupa Mondială, 712 bilete „la prețuri speciale” la meciurile CM, în numele instituției.

Vezi și: Active Watch, semnal de alarmă. Comisia de Arbitraj şi Etică din TVR riscă să îşi piardă independenţa. Laurenţiu Ciocăzanu ar fi incompatibil atât legal, cât şi moral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel