TVR încearcă să se delimiteze de acuzațiile de partizanat cu Puterea

Suntem „ţinta unei campanii de intoxicare și a unor atacuri mediatice”. Acesta este motivul pentru care reprezentanții TVR neagă vehement acuzele ”nefondate”, potrivit cărora postul național TV nu a reflectat în programele sale protestele de vineri în sprijinul lui Raed Arafat, se susține într-un comunicat al Televiziunii publice.

”Vineri, de la ora 19.00, TVR Info a tratat subiectul (cu invitaţi/live-uri/telefoane din Bucureşti şi din ţara), iar de la ora 20.00, a preluat jurnalul TVR 1, care a acordat un spaţiu amplu protestelor din Bucureşti, Braşov şi Timişoara şi reacţiei partidelor de opoziţie pe acest subiect. Imediat după jurnalul orei 20.00, la TVR Info a început o ediţie specială despre subiectul în discuţie, care a ţinut până la ora 00.00, când s-a încheiat protestul. TVR Info a difuzat imagini din Bucureşti şi din ţara, a avut relatări telefonice, duplexuri din Piaţa Universităţii, Piaţa Operei şi din faţa Palatului Cotroceni. În total, în 13 ianuarie, TVR Info a acordat acestui subiect în jur de şase ore. Aceste programe au fost apoi difuzate şi în reluare, în noaptea de 13 spre 14 ianuarie”, se mai spune în comunicatul citat.

Tot vineri, primele imagini de la protestul din Bucureşti au fost difuzate pe TVR Info în jurul orei 18.30, după ce postul a trasmis, la ora 17.15, declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, precizează reprezentanții TVR.

"În ultimele 24 de ore pe unele site-uri au apărut articole care acuza nefondat TVR că nu a reflectat în programele sale protestele de ieri (vineri n.red.), 13 ianuarie 2012, în sprijinul lui Raed Arafat şi împotriva proiectului Legii sănătăţii, desfăşurate în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară", informează documentul.

În legătură cu evenimentele de sâmbătă, reprezentanţii Televiziunii române precizează că TVR Info a transmis constant imagini de la protestul din Piaţă Universităţii, a intrat în direct cu corespondenţii din ţară, care au relatat despre protestele din diferite oraşe (Cluj, Timişoara, Iaşi, Bacău, Sibiu, Constanţa, Braşov etc.).

În ultima parte a comunicatului, TVR respinge ferm acuzele care i se aduc referitoare la transmiterea protestelor din întreaga țară, manifestându-și dezacordul față de ”campania de discreditare a televiziunii publice” a mess-media care ”servesc interese private”.

"TVR respinge acuzaţiile nefondate şi încercările de intoxicare a opiniei publice pe această temă, demersuri care fac parte dintr-o campanie premeditată de discreditare a televiziunii publice". "Din respect pentru publicul pe care îl serveşte, Televiziunea publică şi-a propus să nu între în polemică directă nici cu mass-media care servesc interese private, nici cu politicienii în căutare de capital electoral. Însă dorim să respingem ferm acest gen de practici care denaturează grav adevărul şi să atragem atenţia celor responsabili că efectele degradării masive din spaţiul mediatic se vor simţi pe termen lung şi ne vor afecta în egală măsură pe toţi", mai spun reprezentanţii TVR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel