Uber plătește niște cetățeni cu 1.000 de dolari pe lună să nu-și mai folosească mașina personală

Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Uber a anunțat lansarea programului „One Less Car”.

Uber a anunțat lansarea programului „One Less Car” (n.r., Cu o mașină mai puțin), în care 175 de persoane din SUA și Canada vor fi selectate să renunțe la mașinile lor timp de cinci săptămâni în schimbul unor bani și credite pentru a fi utilizate în alte moduri de transport, potrivit The Verge.

„Scopul este să evidențiem costurile ridicate ale deținerii unei mașini personale, precum și toate efectele externe asupra sănătății noastre și asupra orașelor în care trăim”, se arată într-un comunicat al companiei. Uber susține de multă vreme reducerea numărului de mașini de pe drumuri — chiar dacă studiile au arătat că industria de ridesharing bazată pe aplicații a înrăutățit traficul în orașe.

Experimentul este inspirat dintr-un test similar realizat de Uber și Behavioral Insights Team în Australia în 2023, în care zeci de rezidenți au fost provocați să renunțe la mașinile lor timp de patru săptămâni. Acum, Uber aduce acest experiment în America de Nord.

30 de persoane, fără mașină timp de cinci săptămâni

Proprietarii de mașini din Los Angeles, Chicago, Washington DC, Miami, San Francisco, Toronto și Vancouver, care doresc să participe, se pot înscrie online pentru acest test de cinci săptămâni, care va avea loc între 22 iulie și 25 august. Uber va selecta apoi 30 de persoane din fiecare oraș pentru a renunța la mașinile lor în aceste cinci săptămâni.

Fiecare participant va primi 1.000 de dolari — pe baza costului mediu lunar pentru deținerea unui vehicul în SUA — pentru a fi folosiți pentru călătorii cu Uber, închirieri de biciclete și trotinete, închirieri de mașini și transport public. Iată cum se descompune efectiv această primă:

500 de dolari în 'Uber Cash' ce pot fi folosiți în aplicația Uber pentru călătorii cu mașina sau închirierea de biciclete și trotinete Lime.

200 de dolari în vouchere pentru închirieri de mașini sau carsharing.

300 de dolari pentru alte moduri de transport, cum ar fi transportul public.

Care sunt condițiile

Uber va oferi, de asemenea, o lună gratuită de abonament Uber One, în care abonații pot câștiga 6% Uber Cash la cursele eligibile și în care au taxe de livrare de 0 dolari pentru mâncare, alimente și altele eligibile.

Există câteva cerințe înainte de înscriere. Trebuie să ai 18 ani sau mai mult, să ai permis de conducere, un vehicul pe care îl folosești de mai mult de trei ori pe săptămână, un card bancar și să fii de acord cu documentarea experienței tale. Prima săptămână va fi considerată „perioada de control,” în care fiecare participant va trebui să documenteze obiceiurile lor de mobilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel