Uber-Taxify-Clever. Guvernul, la un pas de reglementarea platformelor de ride sharing

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la începutul şedinţei de guvern, că se va lua în sfârşit o decizie pentru reglementarea platformelor de ride-sharing în România, datorită faptului că tot mai mulţi români apelează la acest tip de transport. 

"Vom discuta astăzi în Guvern soluţia legislativă pentru organizarea şi funcţionarea activităţii de servicii alternative de transport, după un complex proces de consultare publică cu toţi cei implicaţi şi parcurgerea etapelor legale şi procedurale. Pentru prima dată, reglementăm acest tip de transport care funcţionează prin intermediul unor platforme digitale. Soluţia pe care o avem în vedere va asigura transportul pasagerilor în condiţii de siguranţă şi accesul acestora la cât mai multe opţiuni, astfel încât încurajarea concurenţei loiale să ducă la cât mai multe oferte", a declarat Viorica Dăncilă. 

În ultimele săptămâni, activitatea platformelor de ride sharing a fost intens afectată din cauza lipsei de reglementare legală, iar mai mulţi şoferi au fost amendaţi de Poliţia Capitalei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel