ANAF a cerut firmei UBER din Olanda o listă cu toți utilizatorii firmei de transport. Astfel, conform datelor furnizate de COTAR, reiese că un șofer din București a câștigat în 2015 peste 60 000 de lei fâcând taximetrie cu ajutorul aplicației.
COTAR a mai arătat că o persoană din sectorul 6 al Capitalei a avut anul trecut încasări de peste 60.000 de lei ca şofer în sistem Uber.
'Listele primite de ANAF din Olanda arată că au funcţionat în regim Uber atât persoane fizice, cât şi firme. Încasările anuale sunt uriaşe. O singură persoană din Sectorul 6 al Capitalei a avut încasări la Uber de peste 60.000 de lei, în 2015.
Sunt deja două probleme: Fiscul va cere taxele şi impozitele datorate statului, pentru aceste venituri, însă, al doilea aspect este că sunt venituri nedeclarate şi, dacă ne luăm după legile în vigoare, pe o activitate neautorizată, statul ar trebui să confişte toate sumele încasate', a declarat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a cerut Uber Olanda o listă detaliată cu toţi utilizatorii acestui sistem de transport şi cu toate cursele operate anul trecut, pentru a verifica dacă toţi şoferii au declarat veniturile astfel obţinute, se arată într-un comunicat al Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), citat de Agerpres.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News