Ucraina: 82 de confruntări în ultima zi pe linia frontului

Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik

Ucrainenii au reușit să respingă cea mai mare parte a asalturilor care au avut parte în ultimele 24 de ore, apărându-se și în fața atacurilor aeriene.

Un total de 82 de confruntări de luptă au avut loc în ultimele 24 de ore. Rușii au lansat nouă atacuri cu rachete și 100 de lovituri aeriene și au tras de 161 de ori cu sisteme de lansare multiplă asupra pozițiilor militare ucrainene și zonelor populate.

Rușii au atacat din nou Ucraina cu drone în noaptea de 1-2 martie 2024, folosind 17 drone Shahed. Mijloacele de apărare antiaeriană și personalul ucrainean au distrus 14 drone de atac, potrivit Pravda.

Au fost efectuate atacuri aeriene asupra așezărilor din regiunile Sumy, Kharkiv, Luhansk și Donetsk și satele Mala Tokmachka, Novodanylivka și Robotyne în regiunea Zaporizhzhia.

Peste 140 de așezări din regiunile Chernihiv, Sumy, Kharkiv, Luhansk, Donetsk, Zaporizhzhia, Dnipropetrovsk, Kherson și Mykolaiv au fost supuse focului de artilerie rusă.

În zona de responsabilitate a Grupului Operațional Strategic Khortytsia pe frontul Kupiansk, rușii nu au desfășurat operațiuni ofensive (asalt).

Pe frontul Lyman, apărătorii ucraineni au respins 14 atacuri rusești în apropierea localităților Terny, Yampolivka și Rozdolivka (regiunea Donetsk) și Bilohorivka (regiunea Luhansk).

Pe frontul Bakhmut, Forțele Armate ale Ucrainei au respins opt atacuri rusești în apropierea localităților Bohdanivka, Ivanivske și Andriivka (regiunea Donetsk).

În zona de responsabilitate a Grupului Operațional Strategic Tavriia pe frontul Avdiivka, apărătorii ucraineni au respins 24 de atacuri rusești în apropierea localităților Berdychi, Orlivka, Tonenke, Pervomaiske și Nevelske (regiunea Donetsk).

Pe frontul Novopavlivka, Forțele de Apărare au continuat să oprească rușii în apropierea localităților Krasnohorivka, Heorhiivka, Pobieda, Novomykhailivka și Urozhaine (regiunea Donetsk), unde rușii au încercat să spargă apărarea Ucrainei de 29 de ori.

Pe frontul Orikhiv, rușii nu au desfășurat operațiuni ofensive (asalt).

În zona de responsabilitate a Grupului Operațional Strategic Odesa pe frontul Kherson, Forțele de Apărare continuă să-și mențină pozițiile. Rușii nu au desfășurat operațiuni ofensive (asalt).

În același timp, apărătorii ucraineni continuă să provoace pierderi semnificative în rândurile forțelor de ocupație ruse, epuizându-le pe întreaga linie de contact.

În ultimele 24 de ore, Forțele Aeriene ale Ucrainei au lovit 13 zone în care era concentrat personal rus.

Forțele de Rachete și Artilerie ale Ucrainei au lovit o zonă în care era concentrată tehnică militară rusă, trei piese de artilerie, trei posturi de comandă și trei depozite de muniție aparținând rușilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel