Ucraina a cucerit Lyubimovka. Ce au putut să facă soldații la plăcuța de intrare în localitate și cât au avansat în ultimele 24 de ore / video

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Soldații ucraineni au cucerit localitatea Lyubimovka din regiunea rusă Kursk.

Armata ucraineană continuă să își extindă operațiunile în regiunea rusă Kursk. Ieri, Kremlinul a confirmat că militarii ucraineni controlează 28 de localități din Rusia, în timp ce generalul Oleksandr Sîrski a spus că aproximativ 1.000 de kilometri pătrați din Rusia se află sub cotrolul armatei Kievului.

Astăzi, mai multe videoclipuri postate pe rețeaua X au arătat soldații ucraineni la intrarea în localitatea Lyubimovka, districtul Fatezhsky, Kursk. Denumirea cu alfabet chirilic a localității este Любимовка, iar soldații ucraineni au șters cu vopsea albă litera „о“ și au înlocuit-o cu „i“. Numele localității a fost astfel ucrainizat și transformat în Lyubimivka.

Așezarea se află la nord-vest de principala zonă de atac a ucrainenilor în regiunea Kursk. Reamintim că marțea trecută, miltiarii ucraineni au trecut granița în Rusia și au avansat câteva zeci de kilometri în interiorul teritoriului rus.

CITEȘTE ȘI             -            Podolyak spune ce are de făcut mai departe Ucraina, după atacul surpriză din Kursk

În atacul surpriză efectuat în Kursk, ucrainenii au reușit să captureze zeci de militari ruși, imaginile cu aceștia fiind postate în ultimele zile pe rețelele de socializare.

Într-o actualizare din această seară, oferită de Forțele Armate ale Ucrainei (AFU), militarii au avansat între 1 și 3 km astăzi în regiunea Kursk, controlând peste 40 km pătrați de teritoriu și 74 de așezări.

Rușii ar fi încercat fără succes să respingă forțele ucrainene din Kremyanoe. De asemenea, ar fi existat atacuri la nord de Ol’govka spre flancul estic al orașului Korenevo.

CITEȘTE ȘI          -          Rusia recunoaște că Ucraina controlează 28 de localități din Kursk. Cum reacționează Putin, când îi sunt prezentate cifrele / video

Foto: Agerpres

Ucraina spune că deține controlul a 74 de așezări din regiunea Kursk

Ucraina a precizat în această seară că forțele sale au preluat controlul asupra a 74 de așezări din regiunea Kursk, din sudul Rusiei, potrivit Sky News.

Şeful de stat major al Ucrainei, Oleksandr Sîrski, l-a informat pe Volodimir Zelenski prin videoconferință, spunându-i că armata Kievului a avansat 40 de kilometri pătraţi de teritoriu în ultimele 24 de ore.

„În ciuda bătăliilor dificile și intense, înaintarea forțelor noastre în regiunea Kursk continuă, iar fondul de schimb pentru statul nostru este în curs de completare”, a spus el.

„Și 74 de așezări sunt sub controlul Ucrainei. Acolo se efectuează inspecții și măsuri de stabilizare”, a mai spus Sîrski.

Ieri, Ucraina a declarat că controlează aproximativ 1.000 de kilometri pătrați din regiune.

CITEȘTE ȘI             -          Operațiunea Kursk - imaginile zilei de pe frontul deschis de ucraineni în Rusia. Vladimir Putin, o nouă reacție după atacul surpriză / video + foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel