Ucraina a distrus un feribot rusesc și a lovit mai multe baze aeriene, dar are parte de presiuni în regiunea Donețk

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află în articol mai multe despre războiul dintre Ucraina și Rusia.

Marina ucraineană a confirmat vineri că a atacat joi seara un feribot rusesc în portul Kavkaz, ceea ce a provocat explozia și scufundarea navei de transport.

Forțele ucrainene au lovit ținte rusești în jurul Crimeei ocupate și au lovit baze aeriene din interiorul Rusiei, Kievul încercând să încline câmpul de luptă în favoarea sa, chiar dacă forțele Kremlinului avansează în Donețk.

„Marina a distrus această țintă”, a declarat purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, Dmytro Pletenchuk, pentru un radio ucrainean, cu privire la navă. „Acest feribot este unul dintre lanțurile importante ale logisticii militare ruse pentru a furniza forțelor de ocupație, în primul rând, combustibil și lubrifianți, dar, în plus, transporta, desigur, și arme. Prin urmare, acesta este un obiectiv complet legitim”, a mai spus Pletenchuk.

Pletenchuk nu a precizat ce arme a folosit Ucraina, dar cel mai probabil a fost distrus de sistemul ucrainean de rachete de coastă Neptun, a relatat presa rusă.

Campania de bombardamente a Ucrainei în Rusia s-a intensificat în ultimele zile.

Pe lângă scufundarea feribotului, drone ucrainene au atacat din nou vineri dimineață baza petrolieră rusă Proletarsk din regiunea Rostov.

Raiduri ucrainene 

Incendiile din zonă au izbucnit timp de șase zile consecutive, în urma unui atac inițial al dronelor la 18 august. Potrivit agenției ruse de știri de stat TASS, joi, serviciile de urgență au stins șase din cele 20 de rezervoare de motorină în flăcări.

În regiunea rusă Volgograd, aflată în apropiere, serviciul de securitate ucrainean SBU și forțele de operațiuni speciale au efectuat joi raiduri împotriva depozitelor care conțineau arme antitanc și combustibil la aerodromul Marinovka. Ucraina afirmă că Rusia folosește aerodromul pentru campania sa de bombardament împotriva regiunilor de frontieră ucrainene.

„Fiecare atac reduce superioritatea rușilor în aer și limitează semnificativ capacitățile lor aviatice”, a declarat pentru POLITICO un oficial SBU căruia i s-a acordat protecția anonimatului.

Locuitorii ruși au relatat pe Telegram că, după atacul dronelor ucrainene, aerodromul militar arăta ca o secvență dintr-un film apocaliptic. „Este o tragedie serioasă, oameni buni. Este o chestie serioasă. E totul în flăcări, la naiba. Și e al naibii de mult fum. Totul explodează. Asta este”, a spus un rus în timp ce filma scena.

Probleme în regiunea Donețk

Totuși, nu sunt numai vești bune pentru Ucraina.

Forțele rusești au făcut presiuni în estul Ucrainei, în regiunea Donețk, unde trupele ucrainene, fără muniție, se luptă să mențină linia în apropiere de Pokrovsk, Toretsk și Myrnohrad - trei direcții principale în care Rusia și-a îndreptat eforturile majore.

Potrivit Statului Major al Ucrainei, Rusia își concentrează atacul asupra Pokrovsk, unde Guvernul local a îndemnat cetățenii să evacueze.

Forțele ruse au revendicat marți capturarea New York, o suburbie a Torețkului din regiunea Donețk, și au anunțat joi capturarea Mezhove, un sat situat între Avdiivka și Pokrovsk. Ucraina nu a reacționat încă la aceste afirmații rusești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel