Ucraina a distrus un sistem de rachete Panțir. Primele clipuri cu soldații ucraineni care luptă pe malul stâng al râului Nipru / video

Foto cu caracter ilustrativ: Facebook Головне управління розвідки Міністерства оборони України
Foto cu caracter ilustrativ: Facebook Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Forțele ucrainene au reușit să distrugă un sistem de rachete Panțir din regiunea Herson.

Forțele ucrainene au distrus în ultimele ore un sistem de rachete Panțir aflat în sudul regiunii ocupate Herson, în apropiere de granița cu peninsula Crimeea. Mai exact, lovitura a avut loc lângă Chaplynka, la aproximativ 50 km. sud de râul Nipru.

Forțele ucrainene au continuat operațiunile în malul stâng al râului. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene își mențin poziții la sud de Nipru.

Un proeminent milblogger rus a susținut că forțele ucrainene cu sprijin de artilerie au atacat fără succes lângă Poyma (10 km sud-est de orașul Herson și 4 km de râul Nipru) și Pishchanivka (13 km sud-est de orașul Herson și 3 km de râul Nipru), dar și din Krynky (30 km nord-est de Orașul Herson și la 2 km de râul Nipru).

Milbloggeri ruși au susținut că forțele ucrainene continuă să transfere personal suplimentar de infanterie pe malul de est.

Mai multe videoclipuri apărute pe X prezintă soldații ucraineni pe malul stâng al râului Nipru, mai exact în satul Krinky.

„Au fost clădiri aici chiar ieri. [Ocupatorii] au distrus totul. Aici era o clădire mică - nu mai este acolo. Ei [rușii] au distrus sute de case într-o săptămână. Numai ruine [au rămas].

„Vampire” [nume de cod] și am plecat la recunoaștere... totul a fost distrus. O casă este în flăcări. Trebuie să exterminăm rapid acest rău”, spune un militar ucrainean într-un videoclip.

De asemenea, alte postări sugerează că forțele ruse s-au retras din unele poziții din Krynky după ce au intrat sub focul artileriei ucrainene, citând mai multe surse ruse. Armata ucraineană și-ar fi extins astfel capul de pod, în urma schimbării de poziție a Rusiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel