Ucraina a început să folosească bombele cu dispersie trimise de SUA

Forțele Kievului au început să tragă cu bombe cu dispersie trimise de Statele Unite ale Americii.

Potrivit rapoartelor, Ucraina a început să tragă cu bombe cu dispersie furnizate de SUA împotriva forțelor ruse, scrie Sky News.

Armele controversate au fost desfășurate în sud-estul Ucrainei în încercarea de a sparge pozițiile fortificate ale Rusiei, a informat The Washington Post, citând oficiali ucraineni familiarizați cu operațiunile militare.

Muniții cu dispersie au fost furnizate Kievului la începutul acestei luni, după ce Joe Biden a luat „decizia dificilă” de a aproba livrarea.

Decizia a provocat unele controverse, deoarece munițiile sunt interzise în peste 100 de țări din cauza riscului de victime civile.

CNN a mai raportat că trupele ucrainene au început să le folosească, adăugând că SUA așteaptă vești bune de pe câmpul de luptă.

Bombele cu dispersie sunt livrate cu avioane, artilerie sau rachete. Explodează în aer și eliberează până la 100 de bombe mai mici sau pe o zonă mare.

Rusia a folosit bombe cu dispersie de mai multe ori de-a lungul războiului, Națiunile Unite colectând dovezi ale utilizării lor în zonele populate. Au fost semnalate cel puțin 24 de astfel de situații.

CITEȘTE ȘI       -      Implozia demografică a Ucrainei. Femeile fug și își găsesc parteneri străini, în timp ce bărbații mor pe front

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel