Ucraina a interceptat 46% din rachetele rusești lansate în ultimele 6 luni

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Comparativ cu semestrul anterior, apărarea antiaeriană ucraineană a interceptat mult mai puține rachete rusești, cu 46% dintre rachete doborâte în ultimele șase luni și 73% în cele șase luni anterioare.

"În ultimele șase luni, Ucraina a interceptat aproximativ 46% din rachetele rusești, comparativ cu 73% în perioada anterioară de șase luni, conform unei analize a Wall Street Journal într-o interpretare a datelor de la Comandamentul Forțelor Aeriene Ucrainene, notează și Pravda.

Luna trecută, rata de interceptare a scăzut la 30% din rachete. Rata de interceptare pentru dronele de lungă rază Shahed, care sunt mai ușor de doborât, a scăzut cu doar 1 punct procentual la 82% în ultimele șase luni."

Se remarcă deteriorarea eficacității apărării antiaeriene ucrainene pe măsură ce Rusia crește numărul de drone și atacuri cu rachete, lansând tot mai multe arme dificil de doborât, cum ar fi rachetele balistice.

În plus, Kievul rămâne fără muniție pentru sistemele de apărare antiaeriană Patriot furnizate de Vest.


În ultimele șase luni, Rusia a lansat aproximativ cu 45% mai multe drone și rachete decât în cele șase luni anterioare.

Un purtător de cuvânt al Forțelor Armate Ucrainene a explicat pentru WSJ că interceptarea unui număr mai mare de atacuri duce la epuizarea stocurilor de muniție, iar atacurile pe scară largă pot copleși apărarea ucraineană, deoarece sistemele de apărare antiaeriană uneori nu au timp să se reîncarce suficient de rapid.

În ultimele șase luni, Rusia a lansat aproape de două ori mai multe drone de atac Shahed asupra Ucrainei (2.628) în comparație cu aceeași perioadă anterioară. Analizatorii au declarat că dronele sunt folosite parțial pentru a testa sistemele de apărare antiaeriană înainte de lansarea rachetelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel