Ucraina a lansat un atac enorm de peste 140 de drone în Rusia. Atacul a avariat clădiri și a deviat zboruri

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cel puțin 140 de drone au fost lansate de Ucraina în Rusia, ucigând o persoană și rănind alte trei, potrivit oficialilor ruși.

Guvernatorul regional al Moscovei, Andrei Vorobyov, a confirmat că mai multe clădiri au fost avariate și a existat cel puțin un deces.

„O femeie a fost ucisă, iar alte trei persoane au fost rănite. Cinci clădiri rezidențiale din apropierea uneia dintre cele avariate au fost evacuate în timp ce echipele de urgență se ocupau de resturile dronelor,” a declarat domnul Vorobyov.

Dacă aceste date se confirmă, ar fi unul dintre cele mai mari atacuri cu drone ucrainene pe teritoriul Rusiei din cei doi ani și jumătate de război.

În orașul Ramenskoye, situat în apropierea Moscovei, dronele au lovit două blocuri de locuințe, provocând incendii.

Atacul a determinat autoritățile să închidă temporar trei aeroporturi din apropierea Moscovei - Vnukovo, Domodedovo și Zhukovsky. În total, 48 de zboruri au fost redirecționate către alte aeroporturi, conform autorității aviației civile din Rusia, Rosaviatsia.

În Moscova, resturi de la drone au căzut pe o casă din periferia orașului, însă nimeni nu a fost rănit, a declarat primarul Serghei Sobyanin.

El a numărat peste zeci de drone îndreptându-se spre Moscova, care au fost doborâte pe măsură ce se apropiau de oraș.

Oficialii din apărarea Rusiei susțin că au "interceptat și distrus" 144 de drone ucrainene în nouă regiuni rusești, inclusiv în cele aflate la granița cu Ucraina și în zone mai adânci din interiorul Rusiei, conform Sky News. 

Atacul Kievului a venit ca un răspuns al atacurilor Rusiei de aseară

Atacul Kievului a venit ca un răspuns al atacurilor Rusiei de aseară, respectiv din ultimele zile.

Forțele aeriene ucrainene au declarat marți că au doborât 38 din cele 46 de drone lansate de Rusia în timpul unui atac nocturn, într-o declarație prin intermediul aplicației de mesagerie Telegram, conform Reuters.

Forțele aeriene au declarat că Rusia a folosit, de asemenea, două rachete în atacul său.

Rusia nu va purta nicio discuție cu Kievul până când forțele ucrainene nu vor ieși de pe teritoriul rus, a declarat marți Serghei Șoigu, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, potrivit agenției de presă TASS.

De asemenea, agenția Interfax a transmis că Ministerul rus al Apărării a început exerciții militare navale strategice.

Raport de la administrația Biden pentru Congres

Administrația președintelui american Joe Biden a trimis Congresului SUA un raport clasificat privind strategia sa pentru războiul din Ucraina, au declarat luni trei surse, la câteva luni după termenul limită din iunie impus de o lege privind cheltuielile de miliarde de dolari adoptată de parlamentari în aprilie.

Un consilier al Congresului a declarat că raportul mult așteptat a ajuns luni la parlamentari și că aceștia nu au avut încă ocazia să îl examineze. Alte două surse, care au solicitat protecția anonimatului pentru a vorbi, au confirmat că raportul a fost livrat. Casa Albă nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Congresul a aprobat ajutoare și asistență militară în valoare de aproape 175 de miliarde de dolari pentru Ucraina și țările aliate în cei 2 ani și jumătate de la invazia la scară largă a Rusiei.

După luni de amânări, Camera Reprezentanților, condusă de republicani, a adoptat în aprilie o lege privind cheltuielile suplimentare în valoare de 95 de miliarde de dolari, care a inclus 61 de miliarde de dolari pentru finanțarea Ucrainei, precum și miliarde de dolari pentru Israel, pentru civilii din zonele de conflict din întreaga lume și pentru „contracararea Chinei comuniste” în regiunea Indo-Pacific.

Ca parte a acestui proiect de lege, Congresul a cerut administrației Biden să prezinte o strategie detaliată pentru Ucraina până la începutul lunii iunie.

Sprijinul lui Biden pentru Ucraina este susținut de democrați și de mulți republicani din Congres. Cu toate acestea, unii republicani au criticat administrația sa pentru restricționarea modului în care Ucraina poate utiliza echipamentele americane, de exemplu prin refuzul de a furniza arme care ar putea lovi ținte din interiorul Rusiei. Vezi toată știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel