Ucraina a lovit multiple puncte de maximă importanță pentru Rusia. Fabrici-cheie lovite de rachete și drone

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Deși nu recunoaște întotdeauna atacurile pe care le săvârșește, Ucraina a reușit să atingă mai multe puncte critice adânc în teritoriul Rusiei.

Explozii și incendii au fost raportate în mai multe orașe ruse în noaptea de 21 ianuarie, într-un posibil efort coordonat al Ucrainei de a lovi ținte cheie adânc în teritoriul rus.

Terminalul companiei ruse de gaze naturale Novatek a luat foc în portul Ust-Luga din regiunea Leningrad, lângă St. Petersburg, a raportat guvernatorul Alexander Drozdenko pe Telegram.

Autoritățile locale nu au raportat victime, dar alte surse media rusești au sugerat că 150 de persoane au trebuit evacuate.

Novatek este cel mai mare producător independent de gaze naturale din Rusia. Incendiul era în desfășurare și la ora locală 9 a.m., conform lui Drozdenko, notează kyivindependent.

Exploziile din Ust-Luga au fost rezultatul unei operațiuni planificate de Serviciul de Securitate al Ucrainei, conform unei surse neidentificate din agenție citată de Ukrainska Pravda.

Alte atacuri au fost raportate în noaptea de 21 ianuarie în oblasturile Tula, Smolensk și Oryol din Rusia, vizând infrastructuri critice pentru armata rusă.

Ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina că a lansat mai multe atacuri cu drone și a pretins că o dronă a fost doborâtă deasupra Tulei, patru în Smolensk și una în Oryol.

Agenția de știri Suspilne a raportat că uzina Shcheglovskiy Val din Tula, unde se produc sistemele mobile de apărare antiaeriană Pantsir destinate armatei ruse, a fost una dintre ținte.

Uzina de avioane din Smolensk, care produce rachete de croazieră Kh-59 utilizate frecvent împotriva Ucrainei, a fost lovita în atacul de peste noapte, a raportat Hromadske, citând o sursă din agenția de informații militare a Ucrainei (HUR).

Guvernatorul oblastului Smolensk, Vasily Anokhin, a negat că nu au existat victime sau daune materiale în timpul atacului cu drone.

Uzina a fost lovită și în octombrie și noiembrie 2023.

O sursă din cadrul HUR a confirmat pentru Ukrainska Pravda că agenția se afla și în spatele atacurilor din Oryol și Tula.

De la începutul invaziei cu forțe complete a Rusiei în Ucraina, au fost raportate mai multe atacuri pe teritoriul rus. Ucraina nu revendică întotdeauna responsabilitatea pentru aceste atacuri.

Un atac cu drone peste noapte care a lovit un depozit de petrol în apropiere de St. Petersburg a fost efectuat de agenția de informații militare a Ucrainei (HUR), a raportat Ukrainska Pravda pe 18 ianuarie, citând o sursă din informații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel