Ucraina acuză conducerea de la Berlin de ”ipocrizie”

Sursă foto: Facebook - Ukrainische Botschaft in Berlin / Посольство України у ФРН
Sursă foto: Facebook - Ukrainische Botschaft in Berlin / Посольство України у ФРН

Ambasadorul Ucrainei în Germania acuză țara de ipocrizie, după un nou refuz de a furniza arme. 

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrij Melnyk, a postat duminică pe Twitter pentru a acuza Germania de ceea ce el a descris drept „ipocrizie”, scrie RT. Diplomatul a criticat Berlinul pentru că a refuzat să ofere Kievului arme pentru „autoapărare împotriva invaziei militare ruse”, în timp ce vindea bunuri cu dublă utilizare Moscovei în trecutul nu atât de îndepărtat.

Melnyk a citat un articol din ziarul Die Welt care susține că numai în 2020 Germania a vândut Rusiei bunuri cu dublă utilizare în valoare de 366 de milioane de euro – care, potrivit oficialului ucrainean, ar putea fi folosite pentru „a spori producția de arme”.

Moscova, client fidel al Germaniei

Die Welt a citat un articol nepublicat anterior de Ministerul Economiei din Germania, conform căruia, în 2020, autoritățile germane au eliberat 673 de licențe pentru exportul de bunuri cu dublă utilizare în Rusia. Se pare că Moscova a ajuns să fie al patrulea cel mai mare importator de astfel de echipamente din Germania în acel an.

Biroul german recunoaște că nu se știe exact ce mărfuri au fost expediate în Rusia, speculând, totuși, că ar fi putut fi, printre altele, uraniu sărăcit care ar putea fi folosit în producția de arme nucleare. 

"Ne doare în cot de sancțiunile lor"

Rusiei nu îi pasă de riscurile unor sancţiuni occidentale în cazul invadării Ucrainei, a afirmat ambasadorul rus în Suedia, Viktor Tatarinţev, citat duminică de AFP și Agerpres. 

”Îmi scuzaţi exprimarea, dar ne doare în cot de toate sancţiunile lor”, a declarat Tatarinţev într-un interviu difuzat sâmbătă noaptea pe website-ul cotidianului suedez Aftonbladet.

Occidentalii se tem că Rusia va invada Ucraina vecină şi ameninţă Moscova cu sancţiuni dure economice în acest caz.

”Ne-au fost impuse deja astfel de sancţiuni şi într-un sens ele au avut efecte pozitive asupra economiei şi agriculturii noastre”, a subliniat experimentatul diplomat rus, care vorbeşte cursiv limba suedeză.

Citește AICI mai multe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel