Ucraina anunță o nouă contraofensivă. Comandant de top: „Vom stabiliza situația în curând”

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Forțele militare ucrainene vor stabili în curând situația pe câmpul de luptă și își propun să formeze unități pentru acțiuni de contraofensivă mai târziu în acest an, a declarat un comandant militar de rang înalt, miercuri, potrivit Reuters.

Forțele ucrainene au suferit un regres după nouă luni de linii frontale în mare parte stabile, când orașul estic Avdiivka a căzut în mâinile rusești la începutul lunii februarie, după luni de atacuri devastatoare.

Trupele ucrainene au fost nevoite să părăsească mai multe localități învecinate orașului din cauza ofensivei continue a Rusiei, în contextul epuizării propriilor stocuri de muniții. Între timp, un pachet vital de ajutor din partea SUA a fost blocat de republicani în Congres.

"Vom stabiliza situația în curând", a declarat Oleksandr Pavliuk, numit comandant al forțelor terestre în urma recentului remaniament militar, într-o declarație televizată, "și vom face tot posibilul să pregătim trupele pentru acțiuni mai active și pentru a prelua inițiativa."

A adăugat că munca actuală vizează retragerea unităților militare care și-au pierdut potențialul și refacerea lor pentru a forma ulterior o forță pentru acțiuni de contraofensivă în acest an.

Președintele Volodimir Zelenski a afirmat că Rusia va încerca să pregătească o nouă ofensivă în această primăvară sau vară, dar că Kievul are un plan propriu pe câmpul de luptă.

La comemorarea a doi ani de la începutul războiului, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a subliniat că Ucraina va pune capăt războiului doar în condițiile stabilite de ea, fără să facă concesii teritoriale Rusiei.

"Fiecare om normal doreşte ca războiul să se sfârşească, dar niciunul dintre noi nu va permite sfârşitul Ucrainei", a spus Zelenski în discursul susţinut pe aerodromul Hostomel, având în fundal avioane distruse în bătălia pentru acest obiectiv strategic.

Războiul se va încheia numai "în termenii" noştri şi cu o pace "justă", fără concesii teritoriale făcute Rusiei, a indicat preşedintele ucrainean, în timp ce armata rusă controlează circa o cincime din teritoriul Ucrainei şi a revenit în ofensivă după eşecul contraofensivei ucrainene din vara trecută, fără să se întrevadă perspective pentru negocieri de pace.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel