Ucraina ar fi recucerit mai multe platforme de extracție din Marea Neagră, în ceea ce Kievul a descris drept o „operațiune militară unică”

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Ucraina ar fi recucerit mai multe platforme de foraj din largul coastelor peninsulei Crimeea.

Serviciile de informații militare ale Ucrainei spun că au recucerit o serie de platforme de foraj offshore din apropierea Crimeii, potrivit Sky News.

Platformele sunt ocupate din 2015 și de atunci au servit mai multor scopuri militare - de exemplu pentru locuri de aterizare pentru elicoptere.

Platformele, numite de informațiile militare drept „Petro Godovalets”, „Ukraina”, „Tavrida” și „Syvash” au fost returnate Ucrainei după ceea ce aceasta a descris ca fiind o „operațiune [militară] unică”.

Forțele speciale, care au efectuat operațiunea, au recuperat „un stoc de muniții pentru elicopter de tip NAR (rachete aeriene neghidate), precum și radarul Neva, care poate urmări mișcarea navelor în Marea Neagră”, a precizat DIU.

„În timpul unei faze a acestei operațiuni, a avut loc o bătălie între forțele speciale ucrainene de pe bărci și un avion de luptă rusesc Su-30. În urma bătăliei, aeronava rusă a fost avariată și forțată să se retragă”.

Nu a existat vreo confirmare a victimelor și nu a existat nicio verificare că platformele sunt într-adevăr din nou în mâinile Ucrainei.

VEZI ȘI        -        Hărțile care arată cât de greu înaintează, de fapt, ucrainenii pe frontul de sud / galerie foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel